Linkuri accesibilitate

Preţul apei şi trăinicia ţevilor


Pe strada Andrei Doga la Chișinău...

Nu sînt chiar toţi chişinăuienii nişte faraoni egipteni...

Atunci cînd toată lumea vorbeşte cu însufleţire despre banii pe care Moldova nu poate să-i ia de la UE şi despre sistemul electoral, ştirea despre posibila majorare a preţului apei nu s-a făcut bine auzită. Ea ar trebui însă digerată bine de populaţie. Apă Canal vrea să scumpească cu cîţiva lei apa pe care o dă blocurilor de locuinţe. Şi pentru mulţi, pentru cei cu venituri mici, asta va însemna o problemă.

Preţul apei şi trăinicia ţevilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:31 0:00
Link direct

S-a tot vorbit că în Chişinău apa care vine în apartamente prin ţevi e prea ieftină, că ea e mult mai scumpă în provincie. Era invocată chiar un soi de discriminare a provinciei. Chipurile chişinăuienii sînt mai bogaţi şi e ciudat că plătesc mai puţin pentru apă. Probabil, există un adevăr în toate aceste vorbe. Probabil, ar trebui majorat preţul apei. Numai că nu sînt chiar toţi chişinăuienii nişte faraoni egipteni.

Şefii de la Apă Canal invocă însă uneori şi un alt soi de discriminare. Ei spun că în Occident locatarii din blocuri plătesc acelaşi preţ ca şi agenţii economici, că la noi tariful mai mic pentru blocurile de locuinţe e consecinţa populismului şi a mentalităţii sovietice.

Un amic de-al meu, care locuieşte pe strada Andrei Doga din capitală, e categoric împotriva preţului majorat. Şi asta dintr-un motiv aparent insignifiant. Pe strada cu pricina, zice amicul, a crăpat acum cîţiva ani o ţeavă sub asfalt. Au venit nişte lucrători, au distrus asfaltul, au cîrpit ţeava. Peste o vreme iar a început a izvorî apa din pămînt. Iar au venit lucrătorii şi au cîrpit ţeava.

Povestea asta durează ani buni, apa începe a ţîşni, lucrătorii fac ceva, iar groapa nu mai e acoperită cu asfalt. Amicul presupune că locul acela nu e asfaltat pentru că lucrătorii au convingerea că vor reveni. Amicul se întreabă cîtă apă s-a scurs acolo aiurea, se întreabă cine o plăteşte, se întreabă cînd va fi reasfaltat locul. Ne gîndim şi noi la asta şi totodată ne gîndim la preţul majorat care stă să vină.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG