Linkuri accesibilitate

Taxatoarea şmecheră


„Lasă că nu mai vine nimeni!” îi zice taxatoarea şi îi face cu ochiul pasagerului uimit.

Sînt cîţiva controlori foarte harnici pe linia de troleibuz 22 din Chişinău. Atît de harnici încît m-au amendat în premieră şi pe mine într-o zi. Chestia e că nu aveam bilet şi aşteptam să vină taxatoarea ca să-i plătesc. Înainte să vină taxatoarea, au apărut din senin nişte controlori hiperzeloşi care au făcut din mine un escroc ordinar şi m-au amendat cu 50 de lei. Am încercat să le explic acestor indivizi electrizaţi că nu sînt eu omul care vrea să meargă gratis în troleu, dar e complicat să discuţi cu cei care vor să depisteze cu tot dinadinsul un hoţ.

Taxatoarea şmecheră
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct

Ei bine, nu pot să înţeleg iată ce, stimaţi ascultători. Eu personal văd ani de zile un mişmaş pe care taxatorii îl fac în transportul în comun. Ei nu dau bilete tuturor călătorilor. Fireşte, de vină sînt şi călătorii care chipurile le fac un bine taxatorilor sărmani. Întrebarea mea este: controlorii hiperzeloşi se ocupă de taxatorii cu mişmaşul în spinare? Sau pe ei îi preocupă numai călătorii răuleni? Dar Regia Transport Electric are idee cîţi bani pierde din cauza taxatorilor mincinoşi?

Dar iată şi un episod recent care merită consemnat. Autobuzul 122. Călătorul îi dă taxatoarei 3 lei. Taxatoarea ia numai 2 lei şi nu-i dă bilet.

„Dar nu poate să vină vreun controlor?..” întreabă călătorul descumpănit.

„Lasă că nu mai vine nimeni!” îi zice taxatoarea şi îi face cu ochiul pasagerului uimit.

Iată aşa taxatori avem în Chişinău! Mărturisesc că am avut mereu o simpatie pentru aceşti oameni care au o muncă grea. Dar de la o vreme simpatia mi s-a subţiat considerabil. Şi chiar ar putea să dispară cu desăvîrşire.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG