Linkuri accesibilitate

Taximetristul cu gît gros din Bucureşti


... cel care are de înfruntat cele mai înfiorătoare ambuteiaje din Europa.

Am scris nu o dată despre taximetriştii hrăpăreţi şi bădărănoşi din Chişinău. Dar se vede că asemenea indivizi există şi în alte oraşe şi ţări. Am fost săptămîna trecută la Tîrgul de Carte Gaudeamus din Bucureşti.

Taximetristul cu gît gros din Bucureşti
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:59 0:00
Link direct

Şi am luat noi un taxi în fapt de seară ca să ajungem de la Romexpo la Ambasada Republicii Moldova. Eram patru basarabeni proşti şi grăbiţi. Taximetristul, un omulean nemulţumit, cu gît gros, ne-a declarat din start că vrea 50 de lei, căci are de înfruntat cele mai înfiorătoare ambuteiaje din Europa. Am ezitat cîteva clipe, dar am acceptat preţul taximetristului cu gît gros. În drum spre ambasadă, acesta ne-a declarat că noi, literaţii, ne frămîntăm în zadar, căci „peste 20 de ani nu va mai citi nimeni ficţiune”. Apoi ne-am certat un pic fiindcă taximetristul începuse să fumeze, abia deschizînd un geam. Omul cu gît gros nu înţelegea de ce ne deranjează fumul de ţigară. În sfîrşit, i-am dat 50 de lei şi omuleanul i-a luat cu o fizionomie acrită. Peste vreo două ore am chemat un taxi la ambasadă. Aceeaşi călătorie ne-a costat numai 10 lei!!!

Am fost, aşadar, pe post de fraieri. Graba ne-a jucat festa. Am revenit în Chişinău cu sentimentul că nu voi uita uşor de taximetristul cu gît gros din Bucureşti.

XS
SM
MD
LG