Linkuri accesibilitate

Domnul Candu faţă cu cinovnicul inert


Andrian Candu

Reiese că nişte oameni, plătiţi de contribuabili, nu-şi fac treaba cum se cade. E o noutate asta?

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu a declarat deunăzi, uşor decepţionat, că în ministere nu toată lumea munceşte eficient. Domnul Candu a spus că nu prea are cine să realizeze performanţe şi că din această cauză un proiect important privind energia regenerabilă a fost lăsat în coadă de peşte.

Tristă şi îngrijorătoare e constatarea domnului Candu, stimaţi ascultători. Reiese că nişte oameni, plătiţi de contribuabili, nu-şi fac treaba cum se cade. Pe de altă parte, e o noutate asta? Am impresia că încă din zorii tranziţiei structurile statului au fost burduşite cu oameni inerţi şi ineficienţi care pur şi simplu tocau metodic banii contribuabililor. N-am înţeles dacă domnul Candu e sau nu mirat de situaţia asta. Căci aşa ceva n-ar trebui să ne mire. Maşinăria statală, făurită cu surle şi tobe în 1991, a fost mereu suficientă sieşi, inertă şi incapabilă să facă reforme.

Domnul Candu faţă cu cinovnicul inert
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:02 0:00
Link direct

Apropo de reforme. Păi, acum un an guvernanţii începuseră o mare reorganizare a ministerelor. Şi s-a vorbit actunci cu însufleţire că vom avea mai puţine ministere, mai puţini cinovnici, care însă vor munci mai bine. Şi, iată, a trecut un an şi domnul Candu ne spune că situaţia din ministere lasă de dorit. Păi, cum vine asta? La ce bun a fost făcută marea reorganizare?

Eu mă opresc aici. Nu mai am ce să zic. Povestea maşinăriei statale moldoveneşti e mereu aceeaşi. E şi povestea noastră tristă, căci noi hrănim această maşinărie.

Vezi comentarii (3)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG