Linkuri accesibilitate

Parlamentarul îngrijorat subit de calitatea laptelui


Oamenii de multă vreme nu mai înţeleg ce fel de mîncare cumpără.

Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a fost chemată pentru un raport la Comisia Parlamentară pentru Agricultură. Îngrijoraţi dintr-odată de sănătatea poporului, deputaţii au vrut să limpezească lucrurile.

Reprezentantul ANSA a recunoscut că legislaţia actuală e depăşită şi că lacunele existente sunt folosite de către producătorii şmecheri pentru a adăuga grăsimi vegetale în lactate. Însă deputatul Petru Porcescu le-a reproşat celor de la ANSA că au fost inerţi: „Trebuia încă doi sau trei ani în urmă să veniţi în Parlament sau în Guvern ca să cereţi înăsprirea sancţiunilor pentru aceşti agenţi economici şi nu ajungeam la ceea ce am ajuns”.

Parlamentarul îngrijorat subit de calitatea laptelui
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:23 0:00
Link direct

Vreau să spun iată ce. Domnul deputat ar trebui să-şi recunoască propria inerţie. Atît ANSA, cît şi parlamentarii din sus-pomenita Comisie Parlamentară au cam dormit pe cuptor în timp ce invazia grăsimilor vegetale lua amploare. Sau poate ANSA şi parlamentarii credeau că producătorii de lactate înşişi vor renunţa la grăsimile vegetale? De aceea, contribuabilul are tot dreptul se se întrebe acum de ce finanţează aceste instituţii de stat care, iată, nu-l protejează.

În timpul discuţiei, parlamentarul Radu Mudreac a avut o presupunere: „Cred că vine un alt episod, cu salamurile şi conţinutul de soie care se află în salamuri”. E foarte oportună presupunerea domnului deputat. Suspiciunile legate de calitatea salamurilor există aici de multă vreme. Le sugerez domnilor din Parlament şi din ANSA să nu uite şi de bomboane, torturi, biscuiţi, carne, legume şi fructe, de sucuri şi ape carbogazoase. Oamenii de multă vreme nu mai înţeleg ce fel de mîncare cumpără. ANSA are cu ce se ocupa, fără doar şi poate.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG