Linkuri accesibilitate

Vedeta între sistemul electoral şi calamitate


Mă gîndeam că nişte oameni importanţi, foarte preocupaţi de alegeri, vor fi la fel de preocupaţi de urgia ce s-a abătut asupra republicii.

Vedeta între sistemul electoral şi calamitate
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:24 0:00
Link direct

Cu puţin timp înainte de calamitate, mai multe vedete recente au apărut pe sticlă şi ne-au îndemnat, cu încredere, să susţinem votul uninominal. Cu toate că miza lor mi se pare greşită – nu sistemul electoral e marea problemă -, vedetele m-au frapat, m-au impresionat. De ce? Vă explic imediat. Vedetele preocupate de sistemul electoral au dat impresia că au un simţ puternic al apartenenţei la societate, că sînt îngrijorate de situaţia din ţară, că vor să fie nişte îndrumători pentru mase, nişte repere morale.

Ei bine, aşa stînd lucrurile, apărînd vedetele pe post de îndrumători, mă aşteptam să le revăd in corpore pe sticlă imediat după calamitatea ce a distrus mii de arbori. Mă gîndeam că nişte oameni importanţi, foarte preocupaţi de alegeri, vor fi la fel de preocupaţi de urgia ce s-a abătut asupra republicii. Credeam că vedetele vor reveni în forţă şi ne vor îndruma şi de această dată, că ne vor da nişte sfaturi, că ne vor spune ce cred şi ce ar trebui să facem.

Din păcate, vedetele nu au mai apărut. Ele ne-au vorbit frumos despre sistemul electoral, ne-au demonstrat atunci că vor o coeziune socială, dar nu s-au făcut văzute după calamitate. Şi asta e regretabil, zic eu. Pesemne, mulţi, ca şi mine, au aşteptat înfioraţi reacţia lor promptă, sfatul lor părintesc, sugestiile lor pline de înţelepciune. Vedetele cu voci catifelate nu au mai fost însă la fel de interesate de viaţa socială ca în cazul sistemului electoral şi… mi-au provocat o mare decepţie.

La un moment dat, vedetele astea mi se păruseră nişte giganţi pe care oamenii decepţionaţi de politicienii tranziţiei ar putea să-i urmeze. Acum nu mai ştiu ce să cred. Aştept o nouă ieşire la rampă a vedetelor ca să mă lămuresc.

XS
SM
MD
LG