Linkuri accesibilitate

Unde-i vedeta dornică de vot uninominal?


Iulian Ciocan
Iulian Ciocan

Aştept cu nerăbdare reacţia vedetelor autohtone...

Acum trei-patru săptămîni mai multe vedete, cu voci catifelate, ne-au explicat pe sticlă cît de important este pentru societate votul uninominal. Vedetele au vorbit atunci cu fermă convingere. Se vedea de la o poştă că au un sentiment puternic al apartenenţei la societate, că trăiesc cu intensitate tot ce se întîmplă în zona politică. Cu toate că miza lor pe votul uninominal mi se pare greşită, m-a impresionat ieşirea lor colectivă la rampă. Iată nişte oameni care vor binele cetăţenilor, mi-am zis.

Unde-i vedeta dornică de vot uninominal?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:12 0:00
Link direct

Ei bine, Parlamentul a ignorat niţel optica vedetelor recente, preferînd să aleagă sistemul electoral mixt. Mă aşteptam ca vedetele, care ne vorbiseră cu atîta convingere despre votul uninominal, să revină în forţă, să-şi apere ideea, să încerce să-i facă pe deputaţi să-şi schimbe decizia. Căci mare e influenţa vedetelor, nu-i aşa?

Din păcatele, vedetele tac, au luat parcă apă-n gură. Sau poate nu mai vor votul uninominal? Poate şi-au revizuit părerea? Acum ce vor de fapt vedetele cu voci frumoase? Mie nu-mi este clar. Şi am impresia că şi alţi cetăţeni sînt descumpăniţi, nedumeriţi, decepţionaţi. Atît de hotărîtă le fusese pledoaria pro-vot uninominal, atît de sinceri şi îngrijoraţi de destinul ţării păreau ei. Păi, acum nu mai vor să apere votul uninominal? Nu mai înţeleg nimic, stimaţi ascultători.

Aştept cu nerăbdare reacţia vedetelor autohtone care au sprijinit votul uninominal. Vreau să ştiu cum au de gînd ele să-şi apere convingerile. Poate pun la punct un plan isteţ de promovare a votului uninominal. Aştept…

XS
SM
MD
LG