Linkuri accesibilitate

Marea reformă ministerială


Pare interesant, dar nu am înţeles bine dacă se va micşora numărul cinovnicilor.

Marea reformă ministerială
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:33 0:00
Link direct

Vlad Plahotniuc, considerat de mulţi un „coordonator al guvernării”, a declarat că la orizont se conturează o mare şi radicală reformă ministerială. Măi să fie! O reformă e un lucru bun, dacă aduce roade. E adevărat, cuvîntul acesta – reformă – a cam fost discreditat în RM, dar poate de această dată reforma va fi autentică şi îi va bucura pe oameni.

Vlad Plahotniuc a precizat că toate deciziile legate de reforma ministerială vor fi făcute „în funcţie de interesul majorităţii cetăţenilor”. E un detaliu care ar trebui să ne emoţioneze, în mod normal. E adevărat, aici mai toate acţiunile conducătorilor se fac de dragul poporului, iar poporul de-a lungul timpului mare roade n-a cules, dar poate de această dată poporul va profita cu adevărat de pe urma reformei.

Mi-a plăcut ideea liderului PD, aceea că profesioniştii vor avea prioritate şi nu apartenenţa la un partid. E posibil oare aşa ceva la noi? Mi se pare chestia asta aici de domeniul SF-ului. Să-i ajute Providenţa în acest sens pe făcătorii de reformă! Eu unul aş vrea să-i văd pe profesionişti cocoţaţi în toate fotoliile importante. Aştept cu nerăbdare acest miracol! Pare inimaginabil, dar aştept!

Domnul Plahotniuc vrea să reducă numărul ministerelor de la 16 la 9. Pare interesant, dar nu am înţeles bine dacă se va micşora numărul cinovnicilor. Păi, ce rost mai are să micşorezi numărul ministerelor, dacă cinovnicii vor fi mutaţi dintr-un loc în altul şi vor rămîne la fel de numeroşi? Şi va aduce oare reforma asta eficienţa mult dorită? Vor lucra mai bine cinovnicii după ce vor fi mai puţini?

Şi mai e ceva. Cică prin unele întreprinderi de stat există oameni cu salarii fabuloase. Există oare asemenea privilegiaţi ai sorţii şi în agenţiile pe care domnul Plahotniuc vrea să le facă mai puţine? În general, la noi statul dă mereu salarii în funcţie de randamentul lucrătorilor?

XS
SM
MD
LG