Linkuri accesibilitate

Cişmeaua pe post de scrumieră


Noile cişmele din Valea Morilor au fost umplute cu chiştoace şi gume de mestecat.

Recent, Apă-Canal Chişinău a făcut cîteva izvoare arteziene în Valea Morilor şi în alte zone ale capitalei. După numai o săptămînă acestea au fost stricate sau murdărite. Veronica Herţa, şefă la Apă-Canal Chişinău, a scris pe FB că noile cişmele au fost umplute cu chiştoace şi gume de mestecat. Adică cişmeaua a fost pe post de scrumieră, de coş de gunoi. Iar cineva - cu simţul apartenenţei la societate atrofiat - a încercat să demonteze cişmeaua de pe strada Columna.

Li se face oamenilor un bine, din banii lor, iar oamenii îşi bat joc de binele acesta. Cum e posibil aşa ceva? Ce indivizi năştruşnici fac scîrboşenia asta? Şi ce-i de făcut?

Cişmeaua pe post de scrumieră
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00
Link direct

Acest comportament nu e unul care să ne uluiască. Bădărănia ostentativă e aici la ea acasă încă din zorii tranziţiei. Bănci distruse, parcuri luate cu asalt de gunoaie, scări murdărite, pereţi şi garduri atacate de inscripţii obscene şi, iată, cişmele batjocorite.

În mod normal, te întrebi: dar merita oare osteneala? Merita să fie instalate aceste cişmele? Şi da, şi nu. Da, pentru că există oameni normali, recunoscători. Nu, pentru că există aceşti indivizi care distrug şi murdăresc tot ce le iese în cale. E ca şi cum ai arunca banii contribuabililor în vînt. Şi asta pentru că aceşti indivizi, de cele mai multe ori, nu sînt prinşi şi pedepsiţi.

Nu ştiu care ar fi soluţia. Să pui lîngă fiecare cişmea cîte o cameră de luat vederi? Asta ar însemna să cheltueşti mai mulţi bani. Şi-apoi aceşti indivizi debusolaţi ar putea să distrugă şi camerele. Nu ştiu ce e de făcut. Trăim de ani buni într-o ţară în care lucrurile comune, de interes public, sînt mereu atacate şi batjocorite. Să le ascunzi pe toate după ziduri de beton e imposibil.

XS
SM
MD
LG