Linkuri accesibilitate

Fluturaşul filantropic e în cutia ta poştală!


Rău e că aceste invitaţii sunt aruncate şi în cutiile poştale ale unor oameni care nici pensionari nu sunt, nici dizabilităţi nu au.

Aveam impresia că epoca fluturaşilor electorali a apus. Dar după ce mi-a arătat un prieten ce a pescuit în cutia sa poştală, am o mică dilemă.

Amicul meu a găsit o hîrtie albă-roşie, un soi de invitaţie a Partidului Shor adresată pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi: „Dragi pensionari, Vă inivtăm să perfectaţi gratuit cardul social pentru a putea procura produse în magazinul social!” Aflăm din această invitaţie că o pîine poate fi cumpărată numai cu 2 lei în magazinele lui Shor.

Ei bine, faptul că Partidul Shor îi ajută pe pensionari şi pe oamenii cu dizabilităţi nu e rău, în principiu. Rău e că aceste invitaţii sunt aruncate şi în cutiile poştale ale unor oameni care nici pensionari nu sunt, nici dizabilităţi nu au. Şi mă întreb dacă nu cumva la mijloc e o strategie abilă de a prezenta un soi de fluturaş electoral drept un fluturaş filantropic. Pentru că e un soi de publicitate şi asta. Iar faptul că aceste hîrtii ajung şi în cutiile poştale ale altor oameni, nu doar ale pensionarilor, ridică nişte semne de întrebare.

Pe hîrtia albă-roşie pe care a depistat-o amicul meu în cutia sa poştală scrie: tiraj 1000 de exemplare. Chiar aşa? Numai o mie de fluturaşi filantropici a tipărit Partidul Shor? Am impresia însă că avem mai mulţi pensionari şi oameni cu dizabiităţi aici. Sau poate Partidul Shor nu e în stare să-i ajute pe toţi pensionarii? Dacă însă e aşa, dacă are posibilităţi limitate, ar fi trebuit să împartă fluturaşii filantropici celor care chiar au nevoie de ajutor, nu să le arunce alandala prin cutiile poştale.

XS
SM
MD
LG