Linkuri accesibilitate

9 milioane aruncate-n vînt


Politicienii s-au jucat de-a referendumul, au cheltuit banii noştri, făcîndu-ne mai săraci. În curînd ne vor chema la alte alegeri...

9 milioane aruncate-n vînt
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:03 0:00
Link direct

Era uşor de presupus că oamenii din Chişinău vor ignora referendumul iniţiat de socialişti. Chiar credea PSRM, bucşind fluturaşi electorali în cutiile poştale ale oamenilor, că va veni lumea la referendum? Ei bine, chişinăuienii, dezgustaţi de fojgăiala politicienilor, au preferat să privească la televizor sau să meargă la cafenea.

Fruntaşul socialist Ceban i-a probozit pe chişinăuienii care au ignorat referendumul, zicînd, ironic, că le respectă dorinţa de a avea drumuri proaste şi mîncare dubioasă în grădiniţe. De ce însă domnul Ceban nu se uită bine în grădina sa socialistă? De ce nu admite Ceban că oamenii pur şi simplu nu vor binele socialist? Şi-apoi numai socialiştii pot face drumuri şi aduce mîncare bună în grădiniţe? În consecinţă, am mai aruncat nişte milioane de lei în vînt din punga contribuabililor. Şi înţeleg că PSRM nu are de gînd să întoarcă aceşti bani. Dar e preocupat PSRM-ul de recuperarea banilor ciordiţi din bănci? Habar n-am!

M-a nedumerit foarte mult şi declaraţia liberalilor Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu? Cică ignorarea referendumului de către chişinăuieni e un succes al PL. Chiar îşi imaginează liberalii că oamenii nu au venit la referendum de dragul lui Dorin Chirtoacă? Dar de ce nu admite PL-ul că oamenii au ales, a mia oară, răul mai mic? De ce nu admite Mihai Ghimpu că oamenii pur şi simplu nu aveau o opţiune care să le placă şi de aia au stat acasă? Cunosc mulţi oameni cărora le repugna în egală măsură atît victoria socialistă, cît şi victoria lui Dorin Chirtoacă.

S-a auzit şi vocea influentului Partid Democrat care a întrezărit, după rezultatul de duminică, un eşec al forţelor de stînga. Chiar crede Partidul Democrat că e mai iubit de mase decît forţele de stînga? Eu am mari îndoieli. Că PD se descurcă bine, că ştie să profite de animozităţile dintre adversari e limpede. Dar nici dexteritatea asta nu e veşnică. Dacă lucrurile în ţară nu se vor îmbunătăţi, PD-ul nu va mai avea în curînd pe cine să conducă.

Aşadar, politicienii s-au jucat de-a referendumul, au cheltuit banii noştri, făcîndu-ne mai săraci. În curînd ne vor chema la alte alegeri şi la alte referendumuri cu sloganuri frumoase, cu iz de naftalină. Toate aceste referendumuri şi alegeri, de la 1991 încoace, se fac pentru binele simplilor muritori, zic ritos politicienii autohtoni. Şi noi simţim în fiecare clipă binele făurit de conducători!

XS
SM
MD
LG