Linkuri accesibilitate

Alte reorganizări pentru binele poporului


Despre binele lor conducătorii, ca de obicei, nu spun nimic. Oamenii aceştia parcă ar fi nişte sfinţi...

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu declarase deunăzi, uşor decepţionat, că în ministere nu toată lumea munceşte eficient. Domnul Candu a spus că nu prea are cine să realizeze performanţe şi că din această cauză un proiect important privind energia regenerabilă a fost lăsat în coadă de peşte.

Domnul Candu a constatat acest lucru trist după luni de reformare a ministerelor. Şi în mod normal te întrebi: ce s-a făcut în aceste luni în măruntaiele ministerelor?

Peste cîteva zile însă decepţia domnului Candu a fost spulberată de optimismul debordant al colegului său de partid, Vlad Plahotniuc, aşa-numitul coordonator al guvernării. Domnul Plahotniuc nici nu auzise pesemne de decepţia lui Andrian Candu. Coordonatorul guvernării l-a felicitat pe premierul Filip pentru profesionalism, a spus că lucrurile merg bine, că a crescut considerabil credibilitatea guvernului, iar pentru ca lucrurile să meargă şi mai bine a anunţat că guvernul va avea 7 noi membri.

Fireşte, atît Vlad Plahotniuc, cît şi premierul Filip au invocat ritualic „nevoile reale ale oamenilor”, „cerinţele cetăţenilor”, „grija pentru cetăţenii RM”. Adică toate aceste reorganizări se fac numai pentru binele cetăţenilor. Despre binele lor conducătorii, ca de obicei, nu spun nimic. Oamenii aceştia parcă ar fi nişte sfinţi. Se culcă şi se trezesc numai cu gîndul la nevoile reale ale oamenilor. Au măcar timp să se gîndească la familiile lor?

Aşadar, o nouă reorganizare, noi miniştri, noi discursuri despre binele cetăţenilor. Vedem şi auzim asta din zorii tranziţiei. Situaţia e însă în continuare deplorabilă. Aşa că vom mai auzi şi vom mai vedea reorganizări cu discursuri optimiste.

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG