Linkuri accesibilitate

Conducătorii îşi fac garduri solide!


Gardul din spatele Parlamentului de la Chișinău
Gardul din spatele Parlamentului de la Chișinău

Nu ştiu dacă aceşti conducători realizează că mediul impregnat de pericole e şi creaţia lor

Conducătorii au împrejmuit terenul din spatele Parlamentului cu un gard solid de metal. Acum nu va mai călca acolo picior de simplu muritor ca odinioară. Acum conducătorii din Parlament vor putea să se plimbe acolo nestingheriţi. Nu e exclus ca şi teritoriul din faţa Parlamentului să fie îngrădit. Căci, peste drum, clădirea Preşedinţiei, care e reconstruită acum, a fost deja împrejmuită şi ea de un gard de metal impozant. Şi acolo plimbările simplilor muritori nu vor mai fi posibile. Conducătorii îşi fac garduri mari! Ce-o fi la mijloc?

Conducătorii îşi fac garduri solide!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link direct

De fapt, gardul solid e un element indispensabil pentru gospodăriile moldovenilor. Aici multă lume se ascunde îndărătul unor ziduri puternice. De ce? Pentru că dincolo de ziduri e haosul tranziţiei care poate naşte pericole. Din haosul tranziţiei poate oricînd să apară un cetăţean debusolat care să pătrundă în casa ta cu intenţii rele. De aceea, e nevoie de gratii, de un gard, de un zid protector.

În fond, conducătorii nu fac nimic deosebit. Ei încearcă să se ascundă de pericolele pe care le poate genera mediul acesta sufocant. Pesemne, nu pot uita nici ziua de 7 aprilie 2009. Şi nu ar vrea să le mai arunce cineva pietre în geamuri. Conducătorii vor linişte, vor confort. Ei consideră că merită această linişte.

Nu ştiu dacă aceşti conducători realizează că mediul impregnat de pericole e şi creaţia lor. Înţeleg ei oare că au contribuit din plin la sporirea agresivităţii în societate? Probabil, nici nu-şi pun asemenea întrebări.

Ei şi aşa erau parcă într-o dimensiune paralelă, superioară. Acum, protejaţi de garduri somptuoase, făcute cu banii contribuabililor, ei vor fi şi mai departe. Mergem înainte, spre viitorul nostru luminos!

XS
SM
MD
LG