Linkuri accesibilitate

Pe motocicletă, singur pe planetă!


Cu ce vă ocupaţi dacă asemenea motociclete zboară pe bulevardul Ştefan cel Mare, pe lîngă Preşedinţia lui Igor Dodon?

Miercuri, bulevardul Ştefan cel Mare de lîngă cinematograful Patria, ora 19.50. Stau pe marginea bulevardului şi văd, la un moment dat, o motocicletă urlătoare, care zbiera ca o sirenă, făcînd slalom printre maşini şi troleibuze cu o viteză năucitoare. Era ca şi cum un proiectil lansat de un MIG 29 zburase pe lîngă mine. Am rămas cu ochii ţaglă, cu privirea pierdută în gol…

M-a speriat motociclistul acela proiectat parcă dintr-o altă dimensiune. M-am gîndit că el poate provoca lejer un accident înfiorător. Cu greu mi-am revenit în fire. Iar acum, post-factum, vreau să zic iată ce.


Conducătorii noştri ne bombardează cu tot felul de strategii, indemnizații şi cadouri de Crăciun, dau impresia că muncesc cu acribie din zori şi pînă-n noapte, dau impresia că sunt ocrotitori şi mereu pe fază. Numai că atunci cînd un individ trece cu viteza luminii pe o motocicletă urlătoare în centrul capitalei îţi dai seama că toţi aceşti conducători ocrotitori parcă nu există.

Păi, unde sunteţi voi, stimaţi guvernanţi, atît de buni şi de joviali, dacă nu puteţi opri individul debusolat în centrul oraşului? Voi existaţi de fapt? Poliţia din RM există? Cu ce vă ocupaţi dacă asemenea motociclete zboară pe bulevardul Ştefan cel Mare, pe lîngă Preşedinţia lui Igor Dodon? Chiar nu e posibil să fie opriţi aceşti indivizi? Şi îţi dai seama că guvernanţii nu sunt nici pe departe ocrotitori şi grijulii. Ei sunt undeva departe, sunt mai mult pentru ei.

Vezi comentarii

XS
SM
MD
LG