Linkuri accesibilitate

Foaie verde, taxă pentru câini…


Taxa asta nu soluţionează o mare problemă, cea a curăţeniei.

Edilii au avut o revelaţie şi au decis: locuitorii municipiului Chişinău, care au un cîiine, vor trebui să plătească o taxă anuală de 120 de lei! Cu banii adunaţi, municipalitatea vrea să construiască un centru pentru animalele fără adăpost.

Ce să spun? Păi, am mai multe nedumeriri. De ce abia acum apare această taxă? Parcă în cei 26 de ani ai tranziţiei nu au avut oamenii cîini? De ce taxa asta e de 120 de lei? De ce nu e de 100 sau de 200 de lei? Cum a fost ea calculată? Poate vreun edil să ne explice?

Foaie verde, taxă pentru câini…
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:07 0:00
Link direct

Taxa asta nu soluţionează o mare problemă, cea a curăţeniei. Oamenii vor plăti taxa, iar animalele lor vor înşira în continuare excremente prin parcuri şi pe străzi sau vor urina în lifturi. Ştiu că a existat ideea de a-i obliga pe stăpînii cîinilor să strîngă excrementele patrupezilor pe care-i au în grijă. Se vede că ideea asta s-a evaporat şi edilii vor pur şi simplu să încaseze nişte bani.

Dar cum au de gînd să afle edilii numărul oamenilor care au cîini? Se vor duce toţi stăpînii cîinilor să le zică? Eu unul mă îndoiesc.

Dar nu era vorba să fie construit azilul pentru animalele fără adăpost din alţi bani? Numai taxa asta acum ne poate ajuta să facem azilul acesta? În cîţi ani? Putem fi siguri că nimeni nu va ciordi banii?

Îi felicităm pe edili pentru această găselniţă / inovaţie, dar rămînem în continuare sceptici. Vom reveni peste o vreme cu constatări.

XS
SM
MD
LG