Linkuri accesibilitate

Chestii „remarcabile” în fotbalul moldovenesc


Simţul măsurii e foarte important şi în fotbal.

V-am mai spus pesemne, stimaţi ascultători, că sunt microbist din îndepărtatul an 1982. Îmi place fotbalul. De aceea, zilele astea am vizitat în premieră pagina de FB a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

Pagina e frumoasă, e OK, în linii mari. Sunt fotografii şi clipuri video interesante. Sunt semnalate toate meciurile selecţionatelor din RM. Ai ce citi pe pagina de FB a FMF. M-a deranjat însă un amănunt. Iar acest amănunt, am impresia, nu face bine paginii.

Sunt acolo cîteva epitete, cîteva exagerări, cîteva caracterizări patetice, care pe un om cu discernămînt o să-l facă să înalţe din umeri. Eu cel puţin am rămas mirat.

Chestii „remarcabile” în fotbalul moldovenesc
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:33 0:00

Bunăoară, ni se spune că în meciul pierdut cu Coasta de Fildeş, Moldova a marcat un gol, acesta „fiind urmat de alte ocazii remarcabile”. Păi, ce înseamnă ocazii remarcabile? Poate ocaziile acelea erau pur şi simplu bune? Şi-apoi, în ciuda acestor ocazii, meciul a fost pierdut. Poate ar fi meritat mai multă atenţie cauzele înfrîngerii, nu ocaziile „remarcabile” ale moldovenilor?

Tot acolo e felicitat Alexandru Gaţcan cu ocazia zilei de naştere: „Alexandru Gaţcan a inspirat o ţară întreagă… Îi urăm o carieră remarcabilă în continuare”. Şi mie îmi place cum joacă uneori Alexandru Gaţcan, dar nu sunt convins că el inspiră o ţară întreagă. Şi nici nu ştiu dacă omul are o carieră remarcabilă. Păi, mai e puţin şi facem din Gaţcan un Pele. În definitiv, să dai 5 goluri pentru selecţionata Moldovei şi să joci la Rostov e un lucru remarcabil? Păi, în asemenea caz, Cristiano Ronaldo ce carieră o fi avînd? Părerea mea e că epitetele acestea, în loc să apropie microbiştii de fotbalul moldovenesc, îi resping. Simţul măsurii e foarte important şi în fotbal.

Cu adevărat remarcabilă ar fi o calificare a selecţionatei Moldovei la un turneu final. Dar se vede că în viaţa asta am puţine şanse să văd aşa ceva.

XS
SM
MD
LG