Linkuri accesibilitate

România: Reducerea la tăcere a vocilor critice


Liviu Dragnea cu ministrul (in)justiției
Liviu Dragnea cu ministrul (in)justiției

Puterea nu ezită să folosească armele cele mai murdare, cum ar fi minciuna sau calomnia.

Coaliția aflată astăzi la guvernare în România urmărește, cu perversă încăpățânare, să neutralizeze vocile critice, fie că sunt ale opoziției fie că sunt ale societății civile. Pentru a-și atinge scopul, puterea nu ezită să folosească armele cele mai murdare, cum ar fi minciuna sau calomnia.

Jurnal de corespondent: Alexandru Călinescu (Iași)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
Link direct

Iată, spre exemplu, legea recursului compensatoriu, care a scos din închisori, înainte de termen, mii de condamnați dintre care mulți au recidivat, comițând violuri, tâlhării sau chiar crime. Cu un incredibil tupeu, PSD pretinde că legea a

Propagandiștii puterii n-au nici un fel de reținere ca să măsluiască adevărul..

fost concepută de guvernul Cioloș și a trecută prin Parlament datorită voturilor opoziției și cu sprijinul președintelui Iohannis. În realitate, legea a fost modificată tocmai de către parlamentarii majorității, iar opoziția a votat împotrivă. Lucrurile stau, așadar, exact pe dos dar, firește, propagandiștii puterii n-au nici un fel de reținere ca să măsluiască adevărul.

Calomnia este și ea o armă redutabilă. Despre protestatarii antiguvernamentali s-a spus, în repetate rânduri, că sunt „plătiți” și că sunt uneltele unor forțe externe ostile. Europarlamentara Norica Nicolai a reluat de curând acest refren în legătură cu o manifestație la care participaseră și nume de referință ale vieții culturale și artistice (Dan Grigore, Oana Pelea, Marius Manole, Radu Paraschivescu etc.). Filosoful Mihai Șora, devenit un simbol al mișcărilor de protest, este victima unei campanii murdare, în care minciuna abjectă își dă mâna cu insinuarea ticăloasă. Au reînceput atacurile la adresa Grupului pentru Dialog Social (GDS), prezentat ca fiind rezultatul unei conspirații internaționale.

Dar, așa cum hoțul strigă „hoții !”, la fel puterea, în timp ce îi tratează pe opozanți ca pe niște sub-oameni, vrea să facă din „denigrarea” țării o faptă penală, ce trebuie pedepsită ca atare. A spus-o foarte clar ministrul justiției Tudorel Toader, iar premierul Viorica Dăncilă a făcut, repetat, declarații fără

Teoria cu „denigrarea” țării este, în chip evident, de sorginte comunistă ...

echivoc în acest sens. Prin urmare, toți europarlamentarii noștri ar trebui să facă front comun și să aprobe, aplaudând, politica guvernului Dragnea-Dăncilă.

Teoria cu „denigrarea” țării este, în chip evident, de sorginte comunistă și ne amintim că regimul Ceaușescu le lipea eticheta de „trădători” celor care în străinătate, la „Europa liberă” de pildă, spuneau adevărul despre situația din țară. Acesta pare să fie modelul guvernanților actuali: o societate închisă, opacă, mimând – pentru cei din exterior – concordia perfectă. Aceste lucruri nu trebuie tratate cu ușurință: ideile lui Toader, Dăncilă și ale altor lideri social-democrați sunt o amenințare reală la adresa democrației.

Previous Next

XS
SM
MD
LG