Linkuri accesibilitate

Regiunea ucraineană Dnipropetrovsk, ținta dronelor rusești, în timp ce luptele din est continuă


Artileria ucraineană trăgând către linia frontului în timpul luptelor de lângă Bahmut, regiunea Donețk.
Artileria ucraineană trăgând către linia frontului în timpul luptelor de lângă Bahmut, regiunea Donețk.

Rusia a folosit drone de fabricație iraniană pentru a doua zi consecutiv pentru a ataca ținte civile și de infrastructură, a declarat armata ucraineană la 20 aprilie

Trupele Moscovei au continuat ofensiva în regiunea estică Donețk cu noi atacuri, în încercarea de ieși din impasul care durează de luni de zile în bătălia pentru orașul Bahmut.

Regiunea sud-estică Dnipropetrovsk a fost ținta a șase drone, a declarat pe Telegram Serhi Lisak, șeful administrației militare regionale.

„În această noapte, trupele din Comandamentul aerian de est și forțele de apărare antiaeriană au doborât șase drone de atac, cel mai probabil, Shahed, de fabricație iraniană”, a scris Lisak pe Telegram.

Deocamdată nu există informații referitoare la posibilele victime.

Comandamentul Forțelor Aeriene ucrainene informează că apărarea sa aeriană a doborât aproximativ 10 drone rusești de fabricație iraniană în sud-estul Ucrainei.

Atacul cu drone a fost al doilea în ultimele 48 de ore, după ce valuri de drone Shahed ar fi fost doborâte în ziua precedentă de către apărarea aeriană ucraineană deasupra orașului portuar Odesa din sudul țării.

Separat, rachete sol-aer rusești au lovit ținte civile în Ocikiv, un orășel din sudul regiunii Nikolaev, a declarat la 20 aprilie șeful administrației militare regionale, Vitali Kim, adăugând că nu au existat rapoarte imediate privind victime.

Între timp, apărătorii ucraineni au respins peste 55 de asalturi rusești în regiunile Bahmut, Avdiivka și Marinka - teatrul de operațiuni în care se desfășoară de luni de zile cele mai aprige bătălii pentru regiunea Donețk.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat în buletinul său zilnic că trupele ruse au încercat fără succes să își îmbunătățească pozițiile tactice folosind o combinație de bombardamente și atacuri aeriene.

Informațiile de pe câmpul de luptă nu au putut fi verificate din surse independente.

Sistemele Patriot au ajuns în Ucraina

Ucraina a confirmat la 19 aprilie primirea primelor sale sisteme de apărare aeriană Patriot, în timp ce Statele Unite au anunțat un pachet de ajutor militar în valoare de 325 de milioane de dolari.

„Astăzi, frumosul nostru cer ucrainean a devenit mai sigur, deoarece sistemele de apărare aeriană Patriot au ajuns în Ucraina", a scris pe Twitter ministrul apărării Oleksiy Reznikov.

Sistemul mobil sol-aer Patriot este unul dintre cele mai avansate din lume și poate fi folosit împotriva avioanelor, rachetelor balistice și rachetelor de croazieră.

Statele Unite și Germania au promis sisteme Patriot Ucrainei în urma valurilor de atacuri rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene care au început în octombrie.

Ajutorul militar american suplimentar de 325 de milioane de dolari include proiectile pentru artilerie și muniție, în principal, rachete pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) pe care Pentagonul spune că Ucraina le-a folosit în mod eficient, precum și o serie de alte rachete, muniție pentru arme de calibru mic și muniție antitanc.

Toate acestea provin din stocurile Pentagonului, ceea ce înseamnă că pot ajunge rapid pe linia frontului, în timp ce Ucraina se pregătește să lanseze o contraofensivă împotriva forțelor rusești.

XS
SM
MD
LG