Linkuri accesibilitate

Regretele ciudate ale PCRM-ului


Cum se face că aşa-numiţii trădători acumulează acum mai multe voturi în alegeri decît comuniştii care se vor promotori ai intereselor cetăţenilor?

În ultima vreme, în tabăra Partidului Comuniştilor se aud regrete şi lamentaţii. Mai întîi, Vladimir Voronin a blamat trădarea pe care o consideră problema nr.1 a politiciii de pe malurile Bîcului. Iar deunăzi, la plenara CC al PCRM, deputata Inna Şupac a vorbit despre Vlad Plahotniuc, liderul PD, considerat „principalul personaj împotriva statalităţii”. Doamna Şupac a vorbit cu regret despre „trădătorii” din partid care de dragul banilor s-au alăturat PD-ului.

Regretele ciudate ale PCRM-ului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00
Link direct

Fireşte, e dreptul PCRM-ului să-i critice pe cei care au abandonat ambarcaţiunea comunistă. Dar nişte întrebări se impun parcă. Nu e şi vina PCRM-ului că atîţia comunişti au plecat în alte partide? Păi, ce partid e PCRM-ul dacă a avut atîţia traseişti? Şi de ce, mă rog, omul e bun cîtă vreme stă în partid şi devine brusc rău cînd pleacă din partid?

Sau să-l luăm pe domnul Plahotniuc pe care PCRM îl consideră acum o problemă pentru statalitate. Întrebarea care se impune e următoarea: dar pe vremea dominaţiei comuniste nu s-au intersectat deloc drumurile lui Vlad Plahotniuc şi ale liderilor PCRM? Căci în cazul în care s-au intersectat, comuniştii de ce nu au întrezărit atunci pericolul pentru statalitate?

PCRM-ul poate să aibă regrete şi are dreptul să critice pe cine doreşte. Numai că ar trebui să-i dea de gîndit iată ce: cum se face că aşa-numiţii trădători, aciuaţi prin diferite partide, acumulează acum mai multe voturi în alegeri decît comuniştii care se vor promotori ai intereselor cetăţenilor? Cum se face că cetăţenii nu observă munca enormă a PCRM-ului şi preferă să aleagă bunăoară Partidul Socialiştilor condus şi acesta de nişte foşti comunişti?

XS
SM
MD
LG