Linkuri accesibilitate

Remanieri la prima ședință a noului Guvern „pentru promovarea funcționarilor publici onești”


Noul guvern Gavrilița s-a întrunit în prima sa ședință, pe 9 august, pentru a opera o serie de remanieri de cadre. Prim-ministra Natalia Gavrilița a spus că remanierile se fac pentru promovarea funcționarilor publici onești și concedierea celor suspectați că ar fi beneficiat în urma unor „scheme de delapidare”.

„Cei care fură - dați afară, cei care muncesc – promovați. De aceea pornim cu demisiile urgente pentru a porni lucrurile”, a spus Gavrilița.

Între altele, au fost înlocuiți mai mulți secretari de stat din ministerele Justiției, Economiei, Finanțelor, Sănătății, Afacerilor Externe și Integrării Europene, Educației.

Guvernul a mai aprobat rechemarea ambasadorul moldovean la Moscova, Vladimir Golovatiuc, după numai aproximativ jumătate de an la post, dar și readucerea expertului în domeniul securității, Rosian Vasiloi, în fruntea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Guvernul nou a mai făcut remanieri la conducerea mai multor agenții.

Învestit în funcție pe 6 august, guvernul partidului pro-prezidențial PAS spune că are ca priorități combaterea corupției, reforma justiției, depășirea pandemiei de COVID-19 și efectelor acesteia, asigurarea beneficiilor sociale.

XS
SM
MD
LG