Linkuri accesibilitate

Remember: Nicolae Timofti despre AIE şi justiţie


Președintele Nicolae Timofti, 10 mai 2015

Remember: Nicoale Timofti despre AIE și justiției
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link direct

În ajunul sărbătorii din 27 august eu îi recitesc pe vajnicii conducători moldoveni, revin la declaraţiile lor importante care ne-au influenţat decisiv vieţile. De aceea, o vreme o să vă ofer crâmpeie savuroase din aceste declaraţii ca să înţelegem mai bine cine ne-a condus.

Am citit cu mare interes interviul pe care, în 2012, proaspătul preşedinte Nicolae Timofti l-a acordat Ziarului de Gardă. Sunt pasaje foarte curioase acolo. De pildă, la supoziţia că Plahotniuc ar controla justiţia, Nicolae Timofti spune următoarele:

“Cred că cei care fac asemenea declaraţii sunt nişte bolnavi. Dacă au dovezi, să le prezinte. Cât mă priveşte, spusele lor sunt aberaţii, minciuni crase, despre care nu vreau să discut. Trebuie să dai dovadă de multă obrăznicie ca să poţi îndruga asemenea minciuni. Niciodată nu m-am judecat cu mincinoşii. Nu am s-o fac nici acum.”

Interesantă declaraţie, nu-i aşa? Ce-i drept, acum, în 2020, cei „bolnavi şi obraznici” sunt mult mai numeroşi, iar ceea ce a făcut Curtea Constituţională înainte să fugă Plahotniuc ridică serioase semne de întrebare.

În acelaşi interviu, domnul Nicolae Timofti mai spune:

„Cred că AIE e capabilă să-şi realizeze programul asumat, să lase la o parte toate divergenţele şi problemele şi să muncească pentru acest popor”.

Aici domnul Timofti ne apare pe post de mare vizionar. AIE chiar a lăsat la o parte toate divergenţele şi a muncit pentru popor până s-a dezintegrat.

Ca să înţelegi anvergura personalităţilor politice, e bine să le cauţi declaraţiile din trecut. Cred că de multe ori moldovenilor le joacă festa memoria scurtă.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG