Linkuri accesibilitate

Ce-a rămas din visul cel mare al lui Renato Usatîi?


Renato Usatîi in studioul Europei Libere, după interviul electoral, Chișinău, 8 iunie 2021
Renato Usatîi in studioul Europei Libere, după interviul electoral, Chișinău, 8 iunie 2021

Amintirile m-au dus deunăzi în luna octombrie 2020, stimaţi ascultători. Atunci, candidatul la funcţia de preşedinte Renato Usatîi făscuse o mărturisire într-un interviu acordat Europei Libere. Usatîi spusese că i s-au împlinit toate visurile legate de propria persoană, că a obţinut în viaţă tot ce şi-a dorit şi că i-a rămas numai un singur vis mare, acela ca şi oamenii din Moldova să trăiască mai bine. Emoţionantă, tulburătoare declaraţie, nu-i aşa? O declaraţie care mi s-a întipărit în minte.

Ei bine, n-a reuşit Renato Usatîi să devină preşedinte. Mai mult decât atât, partidul i s-a prăbuşit în recentele alegeri parlamentare, provocându-i o mare supărare primarului de Bălţi. Acesta a spus că se gândeşte să părăsească politica, iar postările pe pagina sa de Facebook s-au împuţinat după 11 iulie. Iar eu mă întreb: cum rămâne cu visul cel mare al domnului Usatîi, acela ca moldovenii să trăiască bine?

Nu-i vorbă, la putere a venit acum PAS-ul care a anunţat răspicat sosirea vremurilor bune şi care, la fel, ne spune că moldovenii vor trăi bine, că vor avea salarii mari. Dar pesemne Renato Usatîi voia el însuşi să contribuie la primenirea vieţii moldovenilor. Şi am o premoniţie tristă, stimaţi ascultători. Mă tem că domnul Usatîi a renunţat la visul cel mare şi că va trebui să ne descurcăm fără el. Dar dacă Usatîi a renunţat la visul său mare, a fost oare cu adevărat acesta un vis mare? Eu unul aş vrea să mă lămuresc, ca să nu mai am aşteptări sterile.

XS
SM
MD
LG