Linkuri accesibilitate

Rezultatele parțiale sugerează un vot negativ la referendum și o victorie în primul tur al Maiei Sandu

La scurt timp după închiderea secțiilor de votare în R. Moldova în urma votului din 20 octombrie, CEC a început a publica pe site-ul său rezultatele parțiale, sugerând un posibuil vot negativ la referendum, dar o victorie a Maiei Sandu în primul tur de scrutin al prezidențialelor.

19:10

Referendumul poate fi validat - prezența la vot a depășit 42%

Două alegătoare votează în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului republican constituțional din 20 octombrie.
Două alegătoare votează în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului republican constituțional din 20 octombrie.

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că până la ora 18:00 peste 1,2 milioane de alegători au particpat la referendumul republican constituțional despre aderarea la UE, ceea ce reprezintă o prezență la vot de circa 42%. Astfel, plebiscitul a ating pragul de validare (de minim 33%).

În ce privește prezidențialele, până la ora 19:00 a fost înregistrată o prezență la vot de 48,7% din alegători sau 1,4 milioane de cetățeni. În primul tur al prezidențialelor din 2020, prezența la vot la această oră mai mică cu circa 7%.

Cele mai active raioane sunt Dondușeni (47%) și Criuleni, Fălești, Taraclia, unde rata de participare la alegeri este de peste 45%.

00:18

Rezultate parțiale la referendum: voturile pentru „DA” cresc ușor, cele pentru „NU” scad

Rezultatele pentru referendum afișate de Comisia Electorală Centrală la numărarea a 85% din procesele verbale ale secțiilor de votare, sugerează că opțiunile pentru „DA” au o ușoară tendință de creștere, reflectând probabil venirea rezultatelor din diaspora occidentală.

00:14

Date parțiale la prezidențiale, după numărarea a 80% din procesele verbale ale secțiilor de votare

23:04

Rezultatele parțiale sugerează un vot negativ la referendum

Datele Comisiei Electorale Centrale la contabilizarea a 55% din procesele verbale ale votului la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sugerează că 55% din participanți au ales opțiunea „NU”, iar 44% au spus „DA” aderării. În secțiile de vot din Occident, votarea mai continuă.

22:44

Rezultate la 35% din procesele verbale contabilizate: Maia Sandu conduce cu aproape 35%, Alexandr Stoianoglo îi suflă în spate cu 29%

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG