Linkuri accesibilitate

Rezultatele parțiale sugerează un vot negativ la referendum și o victorie în primul tur al Maiei Sandu

La scurt timp după închiderea secțiilor de votare în R. Moldova în urma votului din 20 octombrie, CEC a început a publica pe site-ul său rezultatele parțiale, sugerând un posibuil vot negativ la referendum, dar o victorie a Maiei Sandu în primul tur de scrutin al prezidențialelor.

18:47

Prezență ridicată, comparativ cu primul tur al prezidențialelor din 2020, la ora 18:30

Până la ora 18:30, la vot au participat aproape 1,5 milioane de cetățeni.

18:30

Cu ce gânduri au mers la vot alegătorii moldoveni din București

La cele trei secții de votare deschise la București pentru alegerile prezidențiale și referendumul din R. Moldova s-au format cozi. În total, în România au fost deschise 16 secții de votare. Rânduri au fost la București, Galați, Sibiu și Timișoara. Corespondenta Europei Libere, Adreea Ofițeru, a stat de vorbă cu alegătorii.

18:23

Fugarul Veaceslav Platon, huiduit de alegătorii moldoveni, la Londra

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care se ascunde la Londra de justiția moldoveană, a fost huiduit de cetățeni moldoveni la o secție de votare din capitala Marii Britanii. Oamenii care își așteptau rândul să voteze i-au lansat mai multe acuzații referitoare la trecutul său și motivele pentru care este dat în căutare internațională de autoritățile de la Chișinău.

(Sursa video: Facebook/Sergiu Stavița)

Platon le-a strigat înapoi, încercând să se justifice și cerându-le să „aducă dovezi”. Pentru că discuția avea loc pe tonuri înalte, la fața locului a intervenit Poliția londoneză.

În cele din urmă, Platon a reușit să voteze și a publicat fotografia cu buletinul său de vot pe rețelele de socializare (lucru interzis de legislația electorală), arătând că a votat pentru candidata independentă Natalia Morari, mama fiului său.

17:23

Moldovenii votează și la Odesa

Puținii alegători moldoveni rămași în Ucraina măcinată de război pot vota la două secții de votare, la Kiev și Odesa, în alegerile prezidențiale și referendumul privind integrarea R. Moldova în UE, din 20 octombrie. Europa Liberă a discutat cu câțiva dintre cei care au votat la Odesa.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG