Linkuri accesibilitate

După un duș rece, tabără „DA” la referendum recuperează, iar avantajul Maiei Sandu crește

La scurt timp după închiderea secțiilor de votare în R. Moldova în urma votului din 20 octombrie, CEC a început a publica pe site-ul său rezultatele parțiale, sugerând doar inițial un posibuil vot negativ la referendum, dar și o victorie a Maiei Sandu în primul tur de scrutin al prezidențialelor.

17:21 20.10.2024

Cozi la unele secții de votare din diaspora

Moldovenii au făcut cozi la unele secții de votare din străinătate pentru a vota la prezidențiale și/sau la referendumul despre aderarea la UE. Către ora 17:00, peste hotare au votat peste 160.000 de alegători, cu circa 12 mii mai mulți față de primul tur al prezidențialelor din 2020. Cele mai aglomerate secții sunt în Rusia, Franța, România, Grecia, Italia și Turcia.

Publicul Europei Libere Moldova ne-a trimis la redacție o colecție de imagini de le secțiile de votare din străinătate.

16:50 20.10.2024

Peste 70 de cazuri de încălcare a procesului electoral

Inspectoratul General al Poliției a informat Comisia Electorală Centrală despre 74 de cauri de încălcare a procesului electoral. 14 dintre acestea vizează fotografierea buletinelor de vot, 5 - deteriorarea acestora, într-un caz s-a încercat scoaterea buletinului în afara secției de votare, în 10 cazuri a fost constatată agitație electorală interzisă.

Poliția a mai identificat 8 cazuri de agitație electorală interzisă, 10 cazuri de afișaj electoral neautorizat și 6 potențiale cazuri de corupere a alegătorilor.

16:41 20.10.2024

Cum au votat și ce au declarat principalii candidați la ieșirea din cabinele de vot

Cum au votat și ce au declarat principalii candidați la ieșirea din cabinele de vot
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:59 0:00

Candidații creditați cu cele mai mari șanse să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale (Maia Sandu, Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi) au votat de dimineață, la Chișinău, sub obiectivele a zeci de jurnaliști din țară și de peste hotare, făcând promisiuni și îndemnând lumea să iasă la vot.

16:14 20.10.2024

Peste 32% dintre cetățeni au votat și la referendum

O alegătoare se pregătește să arunce buletinele în urna de vot în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului din 20 octombrie.
O alegătoare se pregătește să arunce buletinele în urna de vot în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului din 20 octombrie.

Comisia Electorală Centrală informează că peste 32% dintre cetățeni sau circa 907 mii de alegători au participat și la referendumul republican constituțional despre aderarea la Uniunea Europeană. Datele sunt valabile pentru ora 15:00.

Pentru a fi validat, la referendum trebuie să participe cel puțin 33% din numărul total al alegătorilor înscriși pe listele electorale.

În același timp, prezența la alegerile prezidențiale a atins pragul necesar pentru a fi validate - de 33% - și este mai mare ca în primul tur al prezidențialelor din 2020 cu circa 6%.

În China și Japonia secțiile de votare și-au încheiat activitatea, în timp ce în SUA și Canada își vor deschide ușile la ora 17:00 (ora Moldovei).

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG