Linkuri accesibilitate

Rezultatele parțiale sugerează un vot negativ la referendum și o victorie în primul tur al Maiei Sandu

La scurt timp după închiderea secțiilor de votare în R. Moldova în urma votului din 20 octombrie, CEC a început a publica pe site-ul său rezultatele parțiale, sugerând un posibuil vot negativ la referendum, dar o victorie a Maiei Sandu în primul tur de scrutin al prezidențialelor.

12:17

Tudor Ulianovschi și-a dat votul pentru un „viitor prosper”

Ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a spus că a votat pentru un „viitor prosper”, unde în R. Moldova ar exista o „stare de normalitate, de înțelegere, de unitate”. Ulianovschi, care candidează independent, a mai spus că vrea să asigure un „parcurs european pentru interesul Republicii Moldova”.

12:12

Prezența la urne a depășit 20%

Către ora 12:00, la secțiile de votare din R. Moldova au venit peste 565.000 de moldoveni, adică peste 20%, ceva mai mult decât la prezidențialele precedente, din 2020.

În străinătate au votat peste 50.000 dintre alegători.

În municipiul Chișinău prezență la vot este de 17,6%, la fel și la Bălți. În UTA Găgăuzia prezența la vot este de peste 18%.

11:49

Natalia Morari vrea să transforme R. Moldova într-o țară din care „nu vrei să pleci”

Ex-jurnalista Natalia Morari a votat pentru „o schimbare pe care o merită fiecare cetățean al R. Moldova”, adică pentru o țară din care „nu vrei să pleci și să vrei să revii”.

La ieșire din secția de votare, Morari a vorbit presei despre posibile „fraudări” ale alegerilor în diasporă.

Morari a votat doar la prezidențiale. Ea nu s-a expus la referendum pentru că nu este mulțumită de organizarea celor două scrutine în aceeași zi.

În campanie, Morari a primis să transforme R. Moldova într-un „nou miracol economic”, despre care lumea va „vorbi cu admirație”.

11:43

Irina Vlah vrea să fie o președintă care va avea „grijă de oameni”

Candidata independentă Irina Vlah a declarat, la ieșire din secția de votare, că a votat pentru o „Moldovă pașnică și neutră”. Vlah vrea să fie un președinte care „are grijă de oameni” și care „crede în viitorul R. Moldova”.

Ea a votat și la referendum. Vlah anterior și-a îndemnat susținătorii să voteze „Nu” la referendumul despre aderarea la Uniunea Europeană.

Anunțându-și candidatura, ea a spus că programul ei electoral se va concentra pe „problemele concrete ale oamenilor și pe soluții pentru ele”, dar fără a preciza despre ce este vorba. La câteva luni distanță, când a fost înregistrată în cursă, Vlah a spus că tema principală a campaniei sale va fi „pacea și prosperitatea”.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG