Linkuri accesibilitate

În turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 3 noiembrie, se vor întâlni Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.
În turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 3 noiembrie, se vor întâlni Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se invită reciproc la dezbateri

Alegerile prezidențiale continuă cu turul doi, care se va desfășura la 3 noiembrie, în care va avea loc o confruntare între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo. Referendumul republican constituțional a atins pragul de validare și numărul necesar de voturi „DA” pentru a fi validat și produce efect.

17:21 20.10.2024

Cozi la unele secții de votare din diaspora

Moldovenii au făcut cozi la unele secții de votare din străinătate pentru a vota la prezidențiale și/sau la referendumul despre aderarea la UE. Către ora 17:00, peste hotare au votat peste 160.000 de alegători, cu circa 12 mii mai mulți față de primul tur al prezidențialelor din 2020. Cele mai aglomerate secții sunt în Rusia, Franța, România, Grecia, Italia și Turcia.

Publicul Europei Libere Moldova ne-a trimis la redacție o colecție de imagini de le secțiile de votare din străinătate.

17:23 20.10.2024

Moldovenii votează și la Odesa

Puținii alegători moldoveni rămași în Ucraina măcinată de război pot vota la două secții de votare, la Kiev și Odesa, în alegerile prezidențiale și referendumul privind integrarea R. Moldova în UE, din 20 octombrie. Europa Liberă a discutat cu câțiva dintre cei care au votat la Odesa.

18:23 20.10.2024

Fugarul Veaceslav Platon, huiduit de alegătorii moldoveni, la Londra

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care se ascunde la Londra de justiția moldoveană, a fost huiduit de cetățeni moldoveni la o secție de votare din capitala Marii Britanii. Oamenii care își așteptau rândul să voteze i-au lansat mai multe acuzații referitoare la trecutul său și motivele pentru care este dat în căutare internațională de autoritățile de la Chișinău.

(Sursa video: Facebook/Sergiu Stavița)

Platon le-a strigat înapoi, încercând să se justifice și cerându-le să „aducă dovezi”. Pentru că discuția avea loc pe tonuri înalte, la fața locului a intervenit Poliția londoneză.

În cele din urmă, Platon a reușit să voteze și a publicat fotografia cu buletinul său de vot pe rețelele de socializare (lucru interzis de legislația electorală), arătând că a votat pentru candidata independentă Natalia Morari, mama fiului său.

18:30 20.10.2024

Cu ce gânduri au mers la vot alegătorii moldoveni din București

La cele trei secții de votare deschise la București pentru alegerile prezidențiale și referendumul din R. Moldova s-au format cozi. În total, în România au fost deschise 16 secții de votare. Rânduri au fost la București, Galați, Sibiu și Timișoara. Corespondenta Europei Libere, Adreea Ofițeru, a stat de vorbă cu alegătorii.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG