Linkuri accesibilitate

În turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 3 noiembrie, se vor întâlni Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.
În turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 3 noiembrie, se vor întâlni Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se invită reciproc la dezbateri

Alegerile prezidențiale continuă cu turul doi, care se va desfășura la 3 noiembrie, în care va avea loc o confruntare între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo. Referendumul republican constituțional a atins pragul de validare și numărul necesar de voturi „DA” pentru a fi validat și produce efect.

19:17 21.10.2024

Rezultatele preliminare după procesarea a 100% din procesele verbale

Datele actualizate de Comisia Electorală Centrală arată că voturile „DA” la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană prevalează în fața celor negative.

După numărarea a 100% de procese verbale, pentru opțiunea „DA” s-au expus 50,38% (750.075 de voturi), iar pentru cea „NU” – 49.62% (738. 799 de voturi).

Rezultatele la prezidențiale, după numărarea a 100% din procesele verbale ale secțiilor de votare, sugerează inevitabilitatea turului II la scrutinul prezidențial care ar urma să aibă loc pe 3 noiembrie.

În turul II va trece președinta în exercițiu, Maia Sandu, și candidatul socialiștilor, Alexandr Stoianoglo.

XS
SM
MD
LG