Linkuri accesibilitate

Revine în forţă Vasile Tarlev?


19 martie 2008. Premierul Vasile Tarlev anunţă că demisionează, în prezența președintelui de atunci Vladimir Voronin.
19 martie 2008. Premierul Vasile Tarlev anunţă că demisionează, în prezența președintelui de atunci Vladimir Voronin.

Dar cel care în 2007, cocoţat într-un tractor, a participat la demolarea Stadionului Republican, nu poartă nicio vină?

Revista matinală a presei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:04 0:00
Link direct

Multe minuni încap în realitatea moldovenească. Deunăzi, la TV8, a reapărut, după o pauză mărişoară, fostul premier Vasile Tarlev care a admis că poate reveni în arena politică, că se gândeşte serios la asta.

Vasile Tarlev părea preocupat mai cu seamă de scandalul din jurul Stadionului Republican: „Dacă nu l-a dus capul pe niciun politician să construiască stadionul, cred că o să trebuiască să mă întorc eu în politică ca să duc la bun sfârșit construcţia”.

Intenţia domnului Tarlev e frumoasă, dar avem şi noi o întrebare la el înainte să revină. Fireşte că ceea ce avem acum e de domeniul lamentabilului. Treisprezece ani terenul acela a fost în paragină, 13 ani nu s-a făcut nimic, iar acum ba îi dăm Ambasadei SUA terenul, ba nu vrem să-l dăm. Ruşinos, lamentabil.

Stadionul Republican din Chișinău
Stadionul Republican din Chișinău

Dar domnul Tarlev, care în 2007, cocoţat într-un tractor, a participat la demolarea Stadionului Republican, nu poartă nicio vină? Nu trebuia guvernul de atunci, condus de Vasile Tarlev, să se asigure că pe locul acela se va face ceva? Da, e bine că au distrus construcţia veche, dar parcă trebuia să se mai facă ceva. Şi nu s-a făcut. E doar o întrebare pentru domnul Tarlev. Şi-apoi, a fost domnul Tarlev, de-a lungul acestor 13 ani, cu adevărat preocupat de soarta Stadionului? Eu îmi amintesc vag că atunci, în 2007, Vasile Tarlev ne promitea că vom avea o arenă modernă şi un hotel pe locul acela.

Înţeleg că e mai uşor să dai vina pe cei care timp de 13 ani au dormit cu burţile la soare, dar şi aceştia, la rândul lor, ar putea să-i reproşeze domnului Tarlev câte ceva.

Dincolo de acest caz, vreau să spun iată ce. În Republica Moldova multe proiecte eşuează sau încremenesc. Şi mereu cineva dă vina pe altcineva, cineva spune că proiectul nu a fost finalizat din cauză că şi-a pierdut funcţia şi au venit alţii la putere. De ce în ţara asta proiectele depind de plecarea unuia sau venirea altuia în funcţie? De ce nu există nişte proiecte durabile care să fie realizate indiferent de oamenii care sunt în funcţii?

XS
SM
MD
LG