Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este ziarista Victoria Vasilos.

„Grație unui proiect inițiat de Consiliul Raional Glodeni, în curând vor demara lucrările de construcție a celui de-al doilea bloc locativ cu 30 de apartamente destinate tinerilor specialiști și persoanelor din categoria social-vulnerabilă din raionul Glodeni. Costul proiectului estimează 1 mln 30 mii de euro, dintre care Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va achita suma de 616 mii de euro, ce constituie circa 60% din costul proiectului, iar contribuția Consiliului Raional va fi de circa 413 mii de euro, adică peste 40 la sută din sumă.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:50 0:00
Link direct

În perioada 7-9 iunie curent, serviciul Protecție Civilă și Situații Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne a desfășurat, în raionul Glodeni, aplicații la protecția civilă pentru a verifica starea de pregătire a organelor de conducere la nivel de raion, în caz de declanșare a situațiilor excepționale.

În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Raional Glodeni dlui Tudor Casauțan, șeful Direcției Învățământ Tineret și Sport, i-a fost conferit gradul de calificare – consilier de stat de clasa I.

În raionul Glodeni în cadrul asistenței medicale primare activează 39 de medici, majoritatea din ei fiind medici de familie. Numărul lucrătorilor medicali cu studii medii constituie 127, dintre care 89 sunt asistente medicale de familie.

Conform datelor statistice la începutul anului curent, populația raionului constituia 57.265 de locuitori. Populația urbană reprezintă 19% iar cea rurală 81%.

Victorie fără de precedent în istoria fotbalistică a raionului. Echipa de fotbal „Grănicerul Glodeni” a devenit învingătoare în cadrul Campionatului RM la fotbal, divizia B, seria Nord și Centru. Glodenenii s-au remarcat printre cele 15 echipe participante în campionat și, respectiv, au acces în divizia A.”

[Transcriere: Natalia Sergheev].

XS
SM
MD
LG