Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata de astăzi este Veronica Gorea.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct


„După ce la Ungheni a fost inaugurat Orășelul copiilor, „Micul Cluj”, amenajat cu suportul Primăriei Cluj-Napoca, iată că autoritățile clujene declară că vor continua să sprijine financiar amenajarea Parcului central din Ungheni. Totodată, vor contribui și la organizarea la Ungheni a unei tabere de sculptură dedicată Centenarului Marii Uniri. Despre toate acestea au convenit cei doi primari, Emil Boc și Alexandru Ambros, în cadrul unei întâlniri recente, ce a avut loc la Cluj.

Încă un domnitor și-a găsit locul pe Aleea Domnitorilor din Călărași. După bustul lui Ștefan cel Mare, instalat în 2016, și cel al lui Mihai Viteazul instalat la începutul anului curent, acum a fost dezvelit cel de-al treilea bust – al lui Alexandru Ioan Cuza. Prezent la eveniment, Mircea Cosma, președintele Societății cultural-istorice „Mihai Viteazul” din Ploiești, a promis că va dona în scurt timp orașului încă un bust, al regelui Ferdinand I. Menționăm că primele două busturi au fost de asemenea o donație din partea Societății „Mihai Viteazul”, iar cel de-al treilea a fost confecționat din banii Consiliului raional Călărași.

Și orașul Nisporeni s-a ales cu un bust, cel al domnitorului Alexandru cel Bun, instalat în fața primăriei din localitate și dezvelit cu prilejul celor 400 de ani de la prima atestare documentară a localității. „Apreciez ce fac colegii din Călărași și Nisporeni”, a declarat pentru „Expresul” președinta raionului Ungheni, Ludmila Guzun, dând de înțeles că în toamnă va fi instalat un bust și la Ungheni, al lui Dimitrie Cantemir. Este vorba de o donație a sculptorului Ion Zderciuc, originar din orașul Ungheni”.

XS
SM
MD
LG