Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Făclia”


Invitatul de astăzi este Tudor Rusu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct


Făclia scrie că educația patriotică a tineretului studios nu prezintă niciun interes pentru comunitatea științifică, dovada e că în toată perioada de independență a Republicii Moldova cercetătorii nu au scris vreo lucrare de doctorat cât de cât relevantă pe această temă.

De ani de zile, Făclia scrie că zădarnică a mai fost construcția școlii cu patru nivele din satul Parcani, Șoldănești. Autoritățile raionale, deși au finalizat-o, au uitat imediat de ea încât, de mai mulți ani, acolo mișună dihorii, zboară ciorile. Astfel, sumele de milioane de lei alocate la acest șantier poți spune că s-au dus pe apa sâmbetei.

Despre rețeaua de studenți care acționa la Academia de Studii Economice și care reușea să cuprindă în ea și zeci de lectori, cadre profesorale, estorcând bani de la studenți pentru fel de fel de testări și examene, Făclia scrie în articolul din pagina întâi, intitulat „Anticorupția iarăși cu ochii pe educație.”

Pedagogii din universități, din licee, colegii și laboratoare științifice, după ce-și încheie cariera de muncă, continuă a fi o pătură socială distinsă, nu întâmplător marea cohortă de pensionari au fost specialiști în toate domeniile economiei naționale”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG