Linkuri accesibilitate

Blocul ACUM va continua eforul de a identifica deputați de bună credință în Parlament (Igor Munteanu/Jurnal TV)


„Afacerea Fotbalul” (Ziarul de Gardă).,

În Ziarul de Gardă citiți un articol despre cine sunt conducătorii Federației Moldovenești de Fotbal, care s-au menținut în fotoliile de conducere mai mulți ani în șir. În articolul „Afacerea Fotbalul” veți afla ce averi declară aceștia și ce afaceri dețin. În contextul împlinirii a 10 ani de la protestele din 7 aprilie, citiți și un interviu cu o victimă a evenimentelor din 2009 și aflați cum au fost gestionate timp de un deceniu dosarele intentate în urma protestelor.

Revista presei cu Natalia Sergheev
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:30 0:00
Link direct

Odată cu semnarea Acordului de liber schimb dintre Republica Moldova și China, turațiile legăturilor economice dintre cele două țări vor spori, iar produsele moldovenești vor deveni competitive pe piața chineză. Declarația aparține premierului Pavel Filip, făcută în cadrul Forumul de afaceri Moldova-China, transmite IPN. Moldova și China sunt la cea de-a patra rundă de negocieri pe marginea Acordului. Pavel Filip a invitat oamenii de afaceri chinezi să investească în Moldova și să beneficieze de avantajele oferite de Acordurile de liber schimb pe care le are aceasta cu UE, Turcia și CSI. Pavel Filip a vorbit și despre acțiunile executivului pentru facilitarea obținerii vizelor de către cetățenii chinezi.

Blocul ACUM susține că va continua eforul de a identifica deputați de bună credință în Parlament, a declarat deputatul Blocului ACUM Igor Munteanu pentru Jurnal TV. E vorba de persoane care ar putea să fie suficient de motivate ca să voteze legile din pachetul „antioligarhie”, precizează Munteanu. Invitarea deputaților la discuții face parte din această căutare, a declarat Igor Munteanu, referindu-se la invitația pe care a lansat-o către deputați de a discuta pe marginea pachetului de proiecte privind „deoligarhizarea” țării.

Atât Partidul Socialiștilor, cât și Blocul ACUM caută motive pentru a evita discuții serioase pe subiectul colaborării în noul Parlament. Aceasta este părerea exertului Asociației „WatchDog”, Valeriu Pașa, relatează TV8. Totodată, expertul menționează că dacă se vrea o discuție reală, fracțiunile nu trebuie să înainteze în față subiecte pe care partea cealaltă nu le-ar putea accepta. „Actualmente, problema ar fi că procesul electoral a fost atât de tare viciat încât voința cetățenilor nu este reprezentată în Parlament. Și finalitatea firească este alegeri noi, în condiții normale și despre asta trebuie să se vorbească”, spune Valeriu Pașa.

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, crede că Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au ajuns deja la o înțelegere privind crearea unei coaliții în viitorul Parlament, scrie portalul Moldova.org. Fostul primar spune că evenimentele desfășurate pe scena politică în ultimele zile reprezintă „un spectacol ieftin, prost regizat, cu actori care nu sunt deloc buni”. „Igor Dodon caută cum să-și justifice faptul că-l va desemna pe Plahotniuc prim-ministru. De credeți că merge Plahotniuc la aceste întrevederi? Ca să justifice mai departe public. Punându-i pe toți la masă acolo, îi coboară pe ei și se ridică pe el”, susține președintele PL.

O coaliție între Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat se va constitui, într-o formulă sau alta, chiar dacă există diferențe de ordin ideologic și politic între ele, a declarat comentatorul politic Corneliu Ciurea, citat de portalul Noi.md. El spune că o coaliție între socialiști și democrați se va forma într-o formă sau alta. În opinia lui, fie se va forma o majoritate dintre cele două fracțiuni, fie dintre o fracțiune și o parte din altă fracțiune. Diferența majoră între aceste două formațiuni este cea ideologică. „Cei din Blocul ACUM vor cu totul altceva: votarea unor legi, impunerea unui punct de vedere ideologic imediat. De fapt, momentul politic impune o altă logică, una pragmatică, a strânsului mâinilor”, spune Corneliu Ciurea.

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG