Linkuri accesibilitate

Pentru dezastrul ecologic din Chișinău ar trebui să răspundă demnitari identificați (Valeriu Ostalep/Noi.md)


Fețele duble ale președintelui Dodon (SIC.md).

Mădălin Necșuțu scrie pentru Balkan Insight că sprijinul pentru aderarea la NATO este în scădere în rândul moldovenilor, în beneficiul socialiștilor. El face referire la analiști care susțin că acest fenomen reflectă o campanie din ce în ce mai mare de „ațâțare a fricii” din partea liderilor politici pro-ruși și a presei moscovite. Necșuțu mai scrie că discursul lui Dodon la tribuna Națiunilor Unite, în care a subliniat din nou neutralitatea militară a țării, a țintit nu opinia publică internațională, dar pe cea de acasă.

Revista presei cu Natalia Sergheev
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:02 0:00
Link direct

Expertul economic Veaceslav Ioniță a declarat pentru Jurnal TV că toate materialele care au fost incluse în raportul companiei Kroll sunt la Procuratură. El spune că Procuratura ar trebui să facă o analiză asupra tuturor acțiunilor și inacțiunilor întreprinse până acum în cazul fraudei bancare. În opinia lui, Comisia parlamentară privind frauda bancară trebuie să constate că Procuratura Generală a tergiversat intenționat examinarea cauzei.

Despre fețele duble ale președintelui Dodon scrie portalul SIC.md. În material se opinează că Igor Dodon e un politician cu multe fețe, care-și schimbă discursul după cum bate vîntul. „Când Dodon-socialistul vorbea la Moscova despre anularea Acordului de Asociere cu UE, am arătat că Dodon-comunistul, ministru al economiei în timpul regimului Voronin, era un mare susținător al acestui acord”, se scrie în articol. Cu anii, se pare că Dodon și-a dezvoltat abilitățile și acum încearcă să se țină pe câte două valuri concomitent. „Surfingul președintelui este însă unul periculos pentru țară, când cu o mână semnează acorduri de cooperare, iar cu alta sabotează guvernul, sau când ațâță frici xenofobe sub umbrela ospitalității moldovenești”, se conchide în material.

Portalul Anticorupție scrie că fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, a fost achitat într-un dosar pentru luare de mită, în care fusese condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. În articol se menționează că instanța, Curtea de Apel Chișinău, a constatat că fapta de luare de mită, care i-a fost incriminată, nu a fost comisă. Funcționarul a ispășit 13 luni de închisoare în penitenciarul nr. 13. El a afirmat anterior, în cadrul unui club de presă, că acest dosar i-ar fi fost fabricat.

Petru Culeac, director executiv la Fundația Soros Moldova, a remarcat că, dacă acum 50 de ani învățătorul era considerat cel care știe totul, acum copiii sunt mai bine pregătiți logistic, transmite IPN. În opinia sa, rolul profesorului rămâne totuși similar, de a-i ajuta pe copii să se dezvolte. „Campania vine să-i pună în lumină bună pe cei care vor să fie o mână de ajutor pentru elevii lor”, spune Petru Culeac.

Pentru dezastrul ecologic din Chișinău ar trebui să răspundă demnitari concreți. O astfel de opinie a fost exprimată de directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Probleme de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, transmite Noi.md. El a menționat că sistemul din capitală a fost construit în așa fel, încât nimeni nu era responsabil de nimic și este imposibil de identificat vinovatul. „Acum suntem cu toții victimele mirosului neplăcut din Chișinău, despre care toată lumea știe, toată lumea îl simte oriunde în oraș. Și care ar putea fi o crimă mai mare în raport cu sănătatea părinților și a copiilor noștri decât aceasta? Cine este responsabil pentru asta?”, se întreabă Valeriu Ostalep.

XS
SM
MD
LG