Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Observatorul de Nord (Soroca)


Invitatul emisiunii este Victor Cobăsneanu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct

„În ultimul timp, Observatorul de Nord scrie din ce în ce mai des despre inițiativele populației în ceea ce privește rezolvarea mai multor probleme de ordin social, or Consiliul local și primarul se află într-un conflict permanent din cauza căruia au de suferit tot cetățenii. Anterior, am scris despre reparația unor scări de pe malul râului Nistru. Inițiativa a aparținut ziarului Observatorul de Nord, iar în numărul din această vineri scriem despre cum un grup de cetățeni au reparat o porțiune de drum în doar șase ore, fără a aștepta ajutorul primăriei.

Un material care va stârni controverse va fi cel intitulat „Gimnaziul Hristici riscă să se transforme în școală primară”. Reporterul nostru prezintă cititorilor argumentelor celor două părți implicate. Autoritățile raionale spun că gimnaziul are rezultate slabe la învățământ, numărul elevilor este în continuă descreștere iar cheltuielile anuale pentru un elev sunt cu nouă mii de lei mai mari, în comparație cu alte instituții similare din raion. Pe de altă parte, profesorii și părinții cred că elevii nu vor învăța mai bine dacă vor merge la o școală la oraș.

Un alt material, intitulat „La Racovăț, regele este la mare cinste”, este despre echipa de fotbal din Racovăț, care este una dintre cele mai bune din raion. Scriem despre lucrările de modernizare ale stadionului, făcute în acest an.

Și, pe final, aș vrea să-i invit pe cei care ne urmăresc la Soroca. În luna august avem mai multe evenimente culturale, printre care Festivalul medieval „Al cincilea turn”.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG