Linkuri accesibilitate

„În România, conducerea statului este blocată” (Ștefan Vlaston/ Adevărul)


Vechea minciună a lui Dragnea cu incendiul provocat la Colectiv (Cristian Pantazi/G4media).

După afirmația făcută ieri de Liviu Dragnea, la trei ani de la incendiul din clubul Colectiv, Cristian Pantazi nu a mai ezitat să-l numească „monstrul” în titlul articolului postat pe site-ul G4media. Dragnea a spus că nu e clar ce s-o fi întâmplat acolo la Colectiv, că pe acei tineri „i-a ucis ceva”. Cristian Pantazi spune că Dragnea nu a gafat, ci a transmis un mesaj: incendiul a fost provocat. Este aceeași veche minciună care l-a slujit odată politic în 2015, când a reușit să-i facă vânt lui Victor Ponta de la guvern pe fondul manifestațiilor de protest, și de care încearcă să se mai folosească o dată, sugerând că e de vină statul paralel.

„Da, Dragnea are dreptate când spune Ceva i-a ucis. I-a ucis corupția, incompetența, minciuna. Adică cele pe care Dragnea le-a făcut din nou victorioase”. „Liviu Dragnea a pierdut multe. Și-a pierdut coerența, calmul, mult din putere, ar putea fi foarte aproape să-și piardă libertatea. Dar nu și-a pierdut cinismul. Dimpotrivă”, scrie Ioana Ene-Diogioiu pe site-ul Ziare.com.

Ea arată cât de abil a procedat actualul lider social-democrat în conjunctura de acum trei ani. A anunțat demisia lui Victor Ponta din postul de prim-ministru încă înainte ca acesta să se decidă. În acest fel, partidul n-a mai trebuit să deconteze în alegeri incendiul de la Colectiv. „Nu știu dacă PSD ar fi luat scorul din 2016 dacă rămânea la guvernare cu decontul aferent, mai ales după momentul Colectiv, în loc să renunțe la decont și în același timp să păstreze prin Parlament întreaga putere politică cu care să-și facă toate mendrele cu un guvern tehnocrat aflat practic la dispoziția PSD”. „Plecarea Guvernului Ponta părea atunci un punct de inflexiune, ca o garanție că unele lucruri nu se vor repeta. După 3 ani, iată că inflexiunea nu s-a produs”.

Și jurnalista de la Ziare.com, și alți comentatori, precum Raul Pătrașcu pe contributors.ro, spun că situația din sănătate este acum și mai gravă. Și bruma care s-a făcut după catastrofa Colectiv a eșuat acum total, prin nefinanțare și prin relaxarea inexplicabilă legislației de legalizare a funcționării localurilor publice.

Ștefan Vlaston scrie pe blogurile Adevărul că, în România, conducerea statului este blocată. La depunerea jurământului de către noul ministru al cercetării erau prezenți la Cotroceni doar cinci miniștri din 27. Mulți nu știu dacă vor fi remaniați sau nu, iar „PSD este măcinat de lupte grele”. Premierul Viorica Dăncilă nu e de acord cu planurile de remaniere ale lui Dragnea, or, arată Vlaston, România urmează să preia președinția Consiliului European după 1 ianuarie. Cum o va face cu nou-numiți la ministere? Nu există proiect de buget, nu s-a anuțat nici execuția bugetară la nivelul lui septembrie, probabil, spune Vlaston, ca să nu se vadă cât e de mare deficitul.

Iar marele proiect anticorupție cu care a intrat România în Uniunea Europeană, scrie Dan Tăpălagă pe G4media, tocmai s-a prăbușit și ar putea însoți eventuala ieșire din Uniune.

XS
SM
MD
LG