Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticoruptie.md”


Invitata rubricii de astăzi este Anastasia Nani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct

„Reporterii portalului Anticoruptie.md au analizat hotărârea motivată a Curţii Supreme de Justiție în dosarul fostului premier Vlad Filat. În documentul judecătoresc de 180 de pagini sunt prezentate toate probele acuzării și apărării din acest proces, dar și care au fost argumentele magistraților Curții Supreme de a respinge recursul părților.

Autorii articolului constată că, în mod obișnuit, CSJ publică hotărârile fără să blureze datele cu caracter personal. Totuşi, în acest caz a fost admisă o excepție, hotărârea în dosarul lui Vlad Filat fiind depersonalizată. Apare doar numele condamnatului. Mai multe detalii la rubrica „Dosare de corupţie”. Tot aici aflaţi cum evoluează alte mari dosare de corupţie.

Experții constată o tendință abuzivă de secretizare a informației de către autorități sub pretextul secretului de stat și a secretului comercial. Potrivit reprezentanților Asociației Juriști pentru Drepturile Omului, legislația națională încurajează secretizarea actelor oficiale. Astăzi, până și componența Comisiei interdepartamentale pentru protecția secretului de stat este secretă, iar procedura în baza căreia sunt secretizate actele oficiale este necunoscută publicului larg. Pentru a oferi mai multă transparență procesului de secretizare și desecretizare a documentelor oficiale, experții asociației au elaborat un set de recomandări adresate Guvernului și Serviciului de Informații și Securitate. Acestea au fost prezentat în cadrul unui club de presă organizat în colaborare cu Centrul de Investigații Jurnalistice. Alte constatări într-un articol semnat de reporterii portalului.

Tot la rubrica „Ştiri”aflaţi că deputatul democrat Oleg Sârbu este primul în topul demnitarilor care deţin cele mai multe terenuri agricole. El are în proprietate o suprafaţă totală de aproape 340 de hectare cu o valoare de 1,7 milioane de lei. Clasamentul a fost realizat de experții Asociației Adept.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG