Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata rubricii de astăzi este Lucia Bacalu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:27 0:00
Link direct

„De muncă este, dorință de-ar mai fi” – asta a declarat pentru „Expresul” șeful Agenției raionale de ocupare a forței de muncă Ungheni Vasile Bolubica. La momentul actual sunt declarate peste 300 de locuri de muncă vacante în orașul Ungheni. Mulți dintre cei aflați în căutarea unui loc de muncă găsesc 1001 de motive ca să nu lucreze, și cu un salariu bun, și în condiții de muncă decente. Problema e că o bună parte dintre ei beneficiază de ajutor de șomaj, de îndemnizații, și nu sunt interesați să lucreze, a explicat Vasile Bolubica, după care a menționat că situația se va schimba și oamenii vor căuta cu adevărat de muncă doar atunci când va fi modificată legea cu privire la îndemnizațiile de șomaj.

Timp de trei zile, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Nisporeni au avut loc evenimente importante, dedicate Zilei Internaționale a Muzeelor. Astfel, au fost vernisate două expoziții – una de pictură și alta de artizanat – a avut loc o proiecție de film, dar și încheierea oficială a campaniei „Un leu pentru muzeul tău”. Scopul tuturor acțiunilor, potrivit Angelei Ionel, specialist la Secția cultură și turism din Nisporeni, a fost promovarea oamenilor de cultură autohtoni, dar și a muzeului în general. De notat că la Nisporeni a fost marcată Ziua Muzeelor în premieră. Grație campaniei „Un leu pentru muzeul tău” au fost adunați 10.340 de lei, bani ce vor fi utilizați pentru achiziționarea unor obiecte vechi, de epocă, de la cetățeni și care-și vor găsi locul ulterior în muzeu.

Începând cu 1 septembrie curent, în raionul Călărași vor fi lichidate trei instituții de învățământ: școlile primare din Meleșeni și Căbăiești, care au 37 și respectiv 45 de elevi, gimnaziul din Tuzara cu 130 de elevi. Va fi reorganizat și gimnaziul-grădiniță din Nișcani. O decizie în acest sens a fost luată chiar recent de consiliul raional Călărași. Astfel, peste 250 de copii vor trebui să meargă la studii în alte școli din raion. Deocamdată, nu se cunoaște exact cum vor fi transportați aceștia. Oficialii călărășeni dau asigurări că ei nu vor fi lăsați de izbeliște, mai ales că raionul urmează să primească în scurt timp două autobuze școlare din donația guvernului României.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG