Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticoruptie.md”


Invitata rubricii de astăzi este Anastasia Nani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link direct

„Reporterii portalului Anticoruptie.md scriu că Fly One, compania aeriană administrată de fostul director al Autorității Aeronautice Civile și care o avea printre fondatori pe soția ministrului Justiției, s-a pomenit în centrul unui scandal după ce o aeronavă de pe cursa Heraklion-Chișinău a făcut cale întoarsă din cauza unor defecțiuni tehnice. În timp ce pasagerii, care ar fi trebuit să ajungă în Moldova pe 2 iulie, încă așteaptă soluții de la operatorul aerian, mai mulți clienți s-au plâns pe rețelele de socializare de problemele cu care s-au ciocnit pe diferite curse operate de Fly One în ultimul an. Deși firma și-a cerut scuze de incomoditățile create, Autoritatea Aeronautică Civilă îndeamnă păgubașii să solicite compensații. În context vă îndemnăm să citiţi şi două anchete despre afacerea Fly One de anul trecut semnate de jurnaliştii Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

La rubrica „Dosare de corupţie” aflaţi că membrii Consiliului Superior al Magistraturii urmează să examineze marţi, 4 iulie, două solicitări ale procurorului general de eliberare a acordului de pornire a urmăririi penale, efectuare a unor acțiuni de urmărire penală și tragerea la răspundere penală a doi judecători. Potrivit surselor portalului Anticoruptie.md, este vorba despre magistratul Oleg Melniciuc și fostul judecător Mihai Ciugureanu. Membrul CSM Anatolie Țurcan ne-a confirmat informația, precizând că judecătorii urmează să fie cercetați penal pentru „păcate mai vechi”.

Alte detalii pe Anticoruptie.md.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG