Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Sănătate.info”


Invitata emisiunii este Silvia Rotaru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00
Link direct


„Cancelaria de stat a anunțat un nou concurs pentru funcția de secretar de stat în domeniul Sănătății Publice, după ce cel organizat la începutul lunii a eșuat. Candidații, printre care persoane care au deținut anterior funcții de conducere și care fac expertiză internațională în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, au picat concursul. Adică nici măcar nu au acumulat numărul minim de puncte prevăzut de regulament.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale încă nu și-a completat echipa cu numărul necesari de secretari de stat. După un concurs eșuat pentru secretarii în domeniul Sănătății Publice, a urmat o nouă rundă de adunat CV-uri. În cele din urmă, proba CV-urilor au trecut-o patru candidați. Aceștia sunt Iurie Pînzaru, actualul director al Centrului Național de Sănătate Publică. Luminița Suveică, șefa Centrului Municipal de Sănătate Publică. Svetlana Cebotari, manager la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și Andrei Cazacu, fost angajat la Ministerul Sănătății.

Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de lege care prevede desecretizarea contractelor semnate între Compania Națională de Asigurări în Medicină și instituțiile medico-sanitare publice și private. Modificările la Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală au fost votate unanim. Acestea au fost propuse încă în luna iulie, iar pe data de 2 noiembrie proiectul a fost votat în prima lectură. Conform modificărilor propuse, în obligațiile CNAM va intra și publicarea mai multor date despre contractele semnate dintre CNAM și instituțiile medicale care prestează servicii în cadrul FAOAM:

Câteva spitale municipale s-au ales cu sume mari în conturi pe sfârșit de an, după o dispoziție semnată de primarul interimar Silvia Radu, în primele sale zile de muncă. Astfel, cu aproape un 1 Milion de lei în conturile sale este Spitalul Municipal Sfânta Treime. Spitalul Clinic Municipal nr. 1 va beneficia de peste 400.000 de lei, în timp ce Maternitatea nr 2 din Capitală a rămas fără 234.000 de lei.

Asociația Medicală Teritorială Buiucani se desparte de 115.000 lei, care sunt direcționați către Asociația Medicală Teritorială Centru. De la balanța Spitalului Clinic Municipal nr 4 și de la Arhanghelul Mihail vor fi redistribuite câte 69.000 și respectiv 63.000 de lei.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG