Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata rubricii de astăzi este Galina Vasilieva.

„În Parlamentul European va fi votat, pe 14 noiembrie, raportul despre îndeplinirea de către Moldova a angajamentelor sale în cadrul Acordului de Asociere cu UE. În proiectul acestui raport, Uniunea Europeană amintește Chișinăului, pentru prima oară, că în caz de neîndeplinire a angajamentelor privind combaterea corupției și respectarea drepturilor omului, UE ar putea anula regimul de vize. Vicepreședintele Parlamentului European, Heidi Hautala, a acordat un interviu, în care spune de ce raportul a fost scris într-un stil atât de dur și care este rolul în acest sens al liderului Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc. Aflați detalii pe site-ul Newsmaker.

În ultimul timp, pe YouTube au început să apară tot mai multe înregistrări video despre Moldova ale bloggerilor străini. Unele pur și simplu propun abonaților un set de informații elementare (teritoriu, populație, locuri pitorești), alții adună colecții de „fapte interesante” despre țară. Dar sunt și din cei care au fost în Moldova și își împărtășesc propriile impresii. Această viziune „dintr-o parte” este cea mai curioasă, dar, de regulă, este deosebit de sarcastică și neplăcută. NM scrie, cum este prezentată țara noastră în videoblogurile populare.

Chișinăuianul Gleb Zaițev și-a deschis la 18 ani propriul magazin online. Astăzi, magazinul său intră în top-5 cele mai mari din Moldova. Totul s-a început de la patinele cu rotile, pe care el le-a cerut de la părinți. Aceștia i-au răspuns: „Lucrează și cumpără-le singur”. A lucrat, a cumpărat și a devenit de cinci ori campion al Moldovei. NM scrie cum Gleb a transformat hobby-ul său într-o afacere de succes, începând de la zero, ce l-a învățat sportul pe role și cum a reușit să construiască în Moldova un business fără să dea mită. Istoria de succes a tânărului businessman poate fi citită pe site-ul Newsmaker.md”.

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG