Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata de astăzi este Galina Vasilieva.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:24 0:00
Link direct


„În guvern au fost schimbați secretarii de stat din aproape toate ministerele. Printre noii aleși sunt mulți foști secretari de stat democrați.

Cazul lui Ilan Șor a fost transmis din nou pentru o expertiză financiar-contabilă. Anterior, a devenit cunoscut faptul că aceasta nu s-a efectuat din cauza insuficienței de informații. Cei de la Curtea de Apel Cahul au comunicat pentru NM că efectuarea expertizei este necesară pentru a asigura dreptul lui Șor la „un proces echitabil”.

Ce fel de apă consumă copiii noștri în grădinițe? Potrivit unui studiu, aceasta nu este cea mai bună: în 75% din grădinițele din localitățile rurale ale Moldovei apa este periculoasă pentru sănătate. Medicii susțin că această apă nu poate fi băută nici chiar după fierbere. În bugetele locale nu sunt prevăzute finanțe pentru curățarea apei sau pentru procurarea celei îmbuteliate. În multe grădinițe din Chișinău, părinții „pun mână de la mână” pentru apă. NM a analizat, ce fel de apă beau copiii în grădinițe și cum au de gând autoritățile să rezolve această problemă.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG