Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Galina Vasilieva de la NewsMaker.md.

„NewsMaker lansează un proiect nou. Vladimir Ternavschi și Elena Tacu, activiști civici din Moldova, pornesc într-o călătorie prin localitățile eco din Europa. Ei se vor deplasa cu autostopul, vor trăi folosind Couchsurfing-ul (cazare gratuită pentru călători) și vor evita plasticul de unică folosință. În general, vor folosi la maximum tehnologiile eco și instrumentele consumului colaborativ. La fel, ei vor vizita ateliere pentru reciclarea plasticului, adăposturi pentru animale și alte locuri interesante. Iar notițele de călătorie și vlogurile despre toate câte li se vor întâmpla vor fi publicate săptămânal pe site-ul NewsMaker.md.

Ministrul justiției Fadei Nagacevschi s-a arătat revoltat de critica „distructivă” a proiectului de reformare a justiției pe care Ministerul Justiției l-a expediat Consiliului Europei pentru a fi evaluat. NewsMaker.md a analizat împreună cu experții, ce reprezintă proiectul acestei reformei și de ce este criticat.

Despre boala Lyme, care este cel mai adesea răspândită de căpușe, se vorbește tot mai frecvent în lume. În ultimii ani, despre faptul că au fost diagnosticați cu această maladie au vorbit actorul Alec Baldwin, interpreta Avril Lavigne și alte vedete. Recent, și interpretul Justin Bieber a anunțat despre această infecție. El a comunicat că boala i-a afectat în mod serios înfățișarea și starea de sănătate, iar lupta împotriva ei i-a adus „câțiva ani complicați”. NewsMaker.mda discutat cu o locuitoare a Chișinăului care a suportat boala Lyme (altfel spus, borelioza) și a aflat, cum e să te tratezi de această maladie în Moldova, cum influențează ea calitatea vieții și cât de mari sunt șansele de contaminare (spoiler: aproape o treime din căpușele din țara noastră sunt purtătoare ale boreliozei).

XS
SM
MD
LG