Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata rubricii este Natalia Tocarciuc.

„Pe Nordnews.md citiți că românii de pe ambele maluri ale Prutului marchează, astăzi, 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută în istorie ca Mica Unire. Aceasta a fost înfăptuită în 1859 de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Cu această ocazie, românii din Bălți au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din fața primăriei orașului.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00
Link direct



La eveniment a fost prezent și Consulul General al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu. Unioniștii din Bălți cer reîntregirea Țării Românești și păstrarea istoriei și culturii naționale.

Tot astăzi, cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești, a fost ținut un TeDeum în memoria celor care au înfăptuit Mica Unire.

Pe Nordnews citiți istoria de succes a Lidiei Bârsanu din Sângerei care coase ii în propriul atelier, deschis cu suportul investițiilor europene. Cămășile ornamentate de ea, sunt cumpărate atât de moldovenii din diaspora, cât și de cei de acasă. A început să coase pentru fiicele ei, iar în scurt timp, necesitatea s-a transformat într-o afacere, care a luat naștere acum cinci ani.


Antreprenoarea spune că până acum a investit în dezvoltarea afacerii peste 700 de mii de lei, însă veniturile, deocamdată, nu au acoperit cheltuielile.

Jurnaliștii Nordnews scriu că autoritățile din Bălți renunță la crengi și gunoi, folosite în prezent pentru a preveni oamenii despre lucrări de reparație sau avarii pe stradă. Acestea urmează să cumpere 50 de metri de gard reflectorizant pentru a preveni șoferii și pietonii despre existența unor guri de canalizare neacoperite sau lucrări de reparații a drumurilor. Gardul special va fi cumpărat din România, la un preț de o mie de lei per metru.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG