Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata rubricii de astăzi este Galina Vasilieva de la Newsmaker.md.

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link directEpidemia de coronavirus și măsurile de carantină impuse din această cauză au lovit, se pare, nu numai în afacerile offline. Aproape 60 la sută din companiile IT din Moldova se vor confrunta cu o diminuare foarte mare a veniturilor, iar unele susțin că veniturile lor au scăzut deja vertiginos. Newsmaker.md și câțiva reprezentanți ai sectorului IT au analizat, cum activează acum companiile IT, de ce scad vânzările lor și cum activitatea la distanță influențează productivitatea acestora.

Revenirea cetățenilor Moldovei din străinătate în perioada epidemiei a devenit unul dintre cele mai controversate și mai discutate subiecte în societate. Ion Schidu și soția sa, ambii studenți la Universitatea din Essex din Marea Britanie, s-au întors de la Londra în Moldova cu o cursă charter. Ion Schidu a povestit, într-un interviu pentru Newsmaker.md, de ce ei au decis să revină în Moldova, cum a fost organizat charterul, cum au fost întâlniți la aeroportul din Chișinău și de ce ei nu au procurat polițele de asigurare medicală.

Natalia Lesnic, colaboratoare a Centrului Mamei și Copilului, a fost internată la 8 aprilie, la Spitalul Cancelariei de Stat, fiind suspectată de coronavirus. Rezultatul testului a fost pozitiv. Natalia Lesnic a povestit pentru NM, de ce cazul ei a fost numit atipic, cum este tratată, precum și despre condițiile de la spital și despre atitudinea medicilor și a personalului medical.

XS
SM
MD
LG