Linkuri accesibilitate

Revoluţia lui Renato Usatîi


Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru (octombrie 2020).
Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru (octombrie 2020).

Realitatea (nerevoluționară), văzută cu amănuntul de scriitorul Iulian Ciocan.

Revoluţia lui Renato Usatîi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

„Trebuie să înțelegem clar că fără o revoluție nu vom putea alunga această șaică din Parlament. Dacă vrem schimbări adevărate în țară, trebuie să fim gata pentru măsuri dure”, a declarat deunăzi Renato Usatîi. În opinia lui Usatîi, cetățenii, sătui de corupție și nedreptate, vor ieși să susțină revoluţia pe care el este gata să o conducă…

Nu ştiu ce zic alţi cetăţeni, dar pe mine mă îngrijorează şi mă dezgustă această chemare pe baricade, la o confruntare cu imprevizibile consecinţe. Acum, când pandemia ia amploare, o revoluţie ne trebuie? Şi dacă în urma acestor măsuri dure vor ajunge nişte oameni la spital, Renato Usatîi va avea grijă de ei? Şi dacă moare cineva? Nu mai întreb dacă revoluţionarii vor purta măşti, căci revoluţia nu are nici în clin, nici în mânecă cu normele sanitare.

Pot să înţeleg atitudinea lui Usatîi faţă de indivizii dubioşi din Parlament. Nici pe mine aceştia nu mă încântă. Am scris nu o dată despre traseiştii şi şmecheraşii din Legislativ. Numai că Usatîi însuşi e o personalitate controversată. Şi-apoi, îmi amintesc cum Usatîi şi Dodon organizau împreună proteste împotriva lui Plahotniuc. Atunci Dodon era bun? Iar acum e rău?

Sunt curios să ştiu părerea celor din PAS. Ei susţin revoluţia lui Usatîi? Sau le repugnă „măsurile dure”? Aştept o reacţie clară a PAS-ului.

Şi de ce nu are răbdare liderul de la Bălţi să aştepte noile alegeri? Acestea deja au apărut la orizont. Atunci, în campania electorală, să-i convingă pe oameni că e cel mai bun şi să intre triumfător în Parlament. Şi vom vedea imediat cum făuresc ţara coechipierii lui Usatîi. Încă mai sper că vom evita o revoluţie condusă de Usatîi. Ar fi un scenariu de-a dreptul lamentabil…

XS
SM
MD
LG