Linkuri accesibilitate

Rezultatele preliminare ale turului doi de scrutin în principalele localități


Turul doi scrutin al alegerilor locale generale s-a desfășurat duminică în 273 de sate și orașe. Rata de participare pe țară a fost de 36,7%.
Turul doi scrutin al alegerilor locale generale s-a desfășurat duminică în 273 de sate și orașe. Rata de participare pe țară a fost de 36,7%.

PAS a câștigat în Nisporeni și Călărași, dar a pierdut în Ungheni, arată rezultatele preliminare ale turului doi al alegerilor locale generale, din 19 noiembrie. În Bălți și Cantemir, a câștigat Partidul Nostru. La Florești - PSRM. În Comrat, primarul vechi și-a păstrat fotoliul.

Cine a învins în orașe

În regiunea de nord, în mun. Bălți, a învins Alexandr Petkov de la formațiunea „Partidul Nostru” cu un scor de 59,63%. Acesta s-a confruntat cu socialistul Maxim Moroșan, care a luat 40,37% din sufragii. Rata de participare a fost duminică de 25,6%, Moroșan a devenit contracandidatul lui Petkov, după ce independenta Arina Corșicova, susținută de oligarhul Ilan Șor, a fost exclusă din cursă pentru „nereguli electorale”.

În orașul Florești, a învins Iurie Gangan (PSRM) cu aproape 59%. Eugeniu Gustoi de la PAS a reușit să acumuleze 41%. În mun. Edineț, Oleg Sanduleac (PSRM) a pierdut (cu peste 48% din voturi) în fața actualului primar Constantin Cojocari (LOC), care a acumulat circa 52% din voturi.

La Ungheni, a învins candidatul independent Vitalie Vrabie cu peste 57,5% din sufragii, devansându-l pe Dionisie Ternovschi (PAS), pentru care au votat 42,4% din alegători.

În centrul țării, în orașul Nisporeni a învins reprezentantul PAS Dan Negel cu 50,3% în fața lui Vasile Bîtca (PSDE) – 49,7%. Mandatul de primar la Călărași pentru următorii patru ani îl va exercita Victor Ambroci de la PAS. Acesta a acumulat 59% din voturile exprimate. El l-a învins pe Nicolae Rozembac de la CUB, care a acumulat 41%.

Iar în regiunea de sud, în orașul Cantemir, a învins Roman Ciubaciuc, din partea formațiunii „Partidul Nostru” cu peste 65% din voturi, devansându-l pe Anatolie Coval de la PAS (circa 35%). În Comrat, centrul de reședință al autonomiei găgăuze, a învins independentul Serghei Anastasov, actualul primar, cu 58,5% din voturi exprimate în fața candidatului independent Nicolai Dudoglo (41,4%).

Din cei 895 de primari aleși în ambele tururi ale alegerilor locale, 32,5% au revenit partidului de guvernământ, urmat de opoziția socialistă cu 16,1 la sută

Cine a câștigat în suburbiile Chișinăului

Duminică, 19 noiembrie locuitorii a opt suburbii din cele 18 ale Chișinăului au fost chemați la alegeri în 31 de secții de votare.

  • La Codru, a învins Stelian Manic (PAS) cu circa 53%. Contracandidatul acestuia de la MAS, Anatol Turchin, (MAN), a acumulat peste 47% din sufragii.
  • În Cricova a învins Victor Slobozianu de la MAN cu circa 62%. Valentin Guțan a acumulat peste 38% din sufragii. Acesta era considerat unul dintre cei mai longevivi primari din R. Moldova, conducând mai multe decenii or. Cricova.
  • La Durlești mandatul de primar l-a câștigat Eleonora Șaran de la CUB (53,6%). Pentru Oleg Popșoi de la PAS au votat 46,4% din alegători.
  • În Vadul lui Vodă socialistul Iuri Onofriciuc a câștigat alegerile cu 54% în fața lui Eugen Cebotari (Ruslan Codreanu) pentru care au votat circa 46% de alegători.
  • În Grătiești a învins detașat Olga Caraman (PDA) cu 78%, în fața Tatianei Barda (PAS) care a acumulat circa 22%.
  • La Bubuieci, Leonid Umaneț de la MAN câștigă la limită (37 de voturi diferență) mandatul de primar cu 50,75% în fața lui Alexei Percemlî (PAS) care a acumulat 49,25%.
  • La Tohatin, independentul Sergiu Cebotaru (62%) l-a învins pe Viorel Cheltuitor (MAN) care a acumulat în jur de 38%.
  • La Trușeni, Viorica Beregoi de la PAS (51%) l-a învins de pe Vasili Popa (MAN) care a acumulat circa 49%.

Alegerile în turul doi de scrutin local general s-au desfășurat duminică în 273 de sate și orașe. Rata de participare pe țară a fost de 36,7%.

XS
SM
MD
LG