Linkuri accesibilitate

Rolul oligarhilor în „afacerea” ucraineană


Rudy Giuliani, fostul primar al New York-ului, avocatul personal al președintelui american Donadl Trump (foto arhivă)
Rudy Giuliani, fostul primar al New York-ului, avocatul personal al președintelui american Donadl Trump (foto arhivă)

Un judecator districtual din New York a revocat cererea de eliberare pe cautiune a lui Lev Parnas, un colaborator al avocatului presedintelui Trump, Rudy Giuliani.

Rudi Giuliani, asociații și oligarhii ucraineni
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:59 0:00
Link direct



Fostul colaborator al lui Rudy Giuliani este acuzat ca ar fi făcut declarații mincinoase cu privire la averea sa și că ar fi primit un milion de dolari din Rusia, în septembrie. În declarația înaintată tribunalului se arată că banii au venit de la un avocat elvețian al lui Dimitr Firtash, oligarh ucrainian care încearcă să scape de extrădarea în Statele Unite, unde este acuzat de dare de mită și alte acte de coruptie. Firtash, despre care se crede ca are legături cu Mafia rusească este reprezentat în Statele Unite de Joseph DiGenova si Victoria Toensing, aliați ai președintelui Trump.


Parnas, care este un asociat al lui Rudy Giuliani, a fost condamnat în octombrie pentru încălcarea regulilor de finanțare a campaniilor electorale. El l-a ajutat pe Giuliani sa ia legătura cu oficialități ucrainiene, care lansaseră alegații nefondate împotriva fostului vice-președinte Joseph Biden si fiului acestuia.

Aceste conexiuni au dus la actuala punere sub acuzare a președintelui Donald Trump în vederea suspendării din funcție. Trump este acuzat că ar fi propus un troc Ucrainei, în avantajul sîu politic.


Avocatul lui Parnas, Joseph Bondy a cerut în repetate rânduri procurorilor să-i pună la dispoziție documente pe care le au în posesie si care-i aparțin lui Parnas, pentru a le oferi Comisiei pentru Informații din Camera reprezentanților, ca parte a investigației împotriva președintelui.


Monitorizări de conversații telefonice, citate în raportul democraților din cadrul investigației arată că Parnas ar fi comunicat cu liderul republican din comisie, Devin Nunes. Acest detaliu este important pentru ca Nunes este unul dintre cei mai acerbi critici ai procesului de „impeachment” din Congres, spunând ca este o farsă, în timp ce, se pare, ar fi fost implicat direct în încercarea de a obține informații compromițătoare despre Biden.

XS
SM
MD
LG