Linkuri accesibilitate

România în stare de șoc


La un protest la București
La un protest la București

Discuția dintre Alexandra, sechestrată în casa presupusului criminal, și  polițiștii de la serviciul de urgențe  este absolut zguduitoare.

S-a împlinit o săptămână de când România este în stare de șoc. Și asta în condițiile în care tragicele evenimente din orașul Caracal sunt încă înecate în ceață. De fapt, nu știm mai nimic despre uciderea celor două tinere, în afara declarațiilor presupusului asasin. Emoția a fost provocată însă mai ales de modul în care au reacționat autoritățile la cererile disperate de ajutor ale Alexandrei, fata de 15 ani care se pare că a fost omorâtă joia trecută. Discuția dintre Alexandra, sechestrată în casa presupusului criminal, și polițiștii de la serviciul de urgențe este absolut zguduitoare.

Jurnal de corespondent: Alexandru Călinescu (Iași)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00
Link direct

Ce indică ea, și ce indică toate bâlbele din cursul anchetei ? Nu e nicio exagerare să spunem că ele conturează o imagine dezastruoasă a poliției române și a altor instituții ale statului. A ieșit în evidență amestecul de indolență, tembelism, incompetență, rea voință, nepăsare, machism, primitivism, mârlănie, amestec care ne arată că avem a face cu o societate bolnavă. Se văd, totodată, consecințele nefaste ale guvernării din ultimii ani. Procurorii și judecătorii sunt timorați, suflă și în iaurt de teamă că ar putea intra în vizorul trist celebrei Secții Speciale de investigare a magistraților. Poliția e plină de incompetenți, puși în funcții de conducere nu datorită calităților profesionale ci în raport cu fidelitatea față de partid. Mai marii din Ministerul de Interne sunt foarte preocupați să-și dea doctorate și să părăsească serviciul cu pensii confortabile. Cu așa superiori, nu e de mirare că mulți polițiști au o pregătire rudimentară, nu știu să comunice și să se adapteze unor situații mai dificile. Oricum, din toată această poveste sinistră coaliția de guvernământ a încercat să tragă un profit politic, mai precis să-și subordoneze Serviciul de Telecomunicații Speciale despre care crede că are capacitatea de a influența rezultatul alegerilor.

Cum să nu fie inevitabil eșecul statului când în fruntea Ministerului de Interne s-a aflat, vreme de doi ani și jumătate, o doamnă, Carmen Dan, care nu avea nicio tangență cu acest domeniu, nu avea nici pregătirea nici experiența necesare.

Cu acest guvern, e limpede, nu avem șanse să depășim criza ...

Plantată la vârful ministerului de către Liviu Dragnea, fosta secretară de școală a fost de o aroganță scandaloasă, a luat decizii aberante și i-a promovat cu consecvență pe impostori.

În final, Carmen Dan și-a dat demisia dar o dată cu ea ar fi trebuit să plece întregul guvern, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă. Nici tragedia de la Caracal nu a determinat-o pe Dăncilă să facă gestul elementar al demisiei. Cu acest guvern, e limpede, nu avem șanse să depășim criza.

Previous Next

XS
SM
MD
LG