Linkuri accesibilitate

ROMÂNIA - Periculoasa viață a bicicliștilor români


Biciclisti protest biciclete

România ocupă primul loc în Europa la decesele bicicliștilor pe șosele, raportat la mărimea populației. Cifrele Poliției Capitalei răstoarnă o percepție populară: accidentele rutiere în care sunt implicați bicicliștii din București se petrec în peste 70% din cazuri din vina bicicliștilor, nu a șoferilor. De asemenea, în 2019 au început să apară accidentele grave, provocate de utilizatorii de trotinete electrice.

Autoritățile nu fac însă nimic pentru a schimba această realitate. Nu există infrastructură pentru bicicliști, iar educația pentru mersul cu bicicleta în trafic este ucisă din fașă: România este singura țară din lume unde, sub 14 ani, este interzis să mergi cu bicicleta pe stradă, conform Strategiei naționale de încurajare a utilizării bicicletei.

În fiecare an, în România mor în accidente rutiere aproape 200 de bicicliști. Raportat la mărimea populației, România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la bicicliștii morți pe șosele: 8,9 victime la milionul de locuitori. Mai multe amănunte despre viața de biciclist în cea mai periculoasă țară europeană, pe pagina Radio Europa Liberă România, adică AICI.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG